ZZ.lv ARHĪVS

LLU aizstāv vēl vienu promocijas darbu

> www.zz.lv

2011. gada 27. jūlijs 12:20

973
LLU aizstāv vēl vienu promocijas darbu

Aizstāvot promocijas darbu «Vakuumiepakojumā termiski apstrādātu broilera un vistas gaļas produktu kvalitātes novērtējums», Latvijas Lauksaimniecības universitātes  (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes doktoru pulku papildinājusi un inženierzinātņu doktora grādu pārtikas zinātnes nozarē ieguvusi Kristīne Ramane.

Darbā secināts, ka termiskā apstrāde vakuumiepakojumā ļauj izvairīties no produkta mitruma un masas zudumiem. Termiskās apstrādes procesā broilera filejas sausnā samazinās mitruma, olbaltumvielu un tauku saturs, bet palielinās pelnvielu saturs, turpretī vistas filejas sausnā samazinās mitruma un olbaltumvielu saturs, bet palielinās tauku un pelnvielu saturs. Veicot pētījumus, izstrādāti jauni produkti ar burkāniem un smilšērkšķu mērci, kuru sagatavošana ietver marinēšanu, termisko apstrādi un strauju atdzesēšanu, liecina informācija augstskolas mājas lapā.K.Ramane, izstrādājot ieteikumus putnu gaļas ražotājiem, uzsvērusi pozitīvās īpašības, ko dod termiski apstrādāts vakuumiepakojums. «Augstvērtīgu filejas produktu iespējams iegūt, ja to bagātina ar smilšērkšķu mērci, kas ir bagātīgs E vitamīna avots. Šāds gaļas produkts satur vairāk E vitamīna, kas ir dabīgs antioksidants,» rezumē jaunā zinātniece.Ar promocijas darbu iespējams iepazīties LLU Fundamentālajā bibliotēkā.