ZZ.lv ARHĪVS

«Rīgas miesnieks» Lieldienās plāno 30% pārdošanas pieaugumu atsevišķās produktu grupās

> LETA

2012. gada 6. aprīlis 14:33

615
«Rīgas miesnieks» Lieldienās plāno 30% pārdošanas pieaugumu atsevišķās produktu grupās

Lieldienu brīvdienu laikā gaļas pārstrādes uzņēmums AS «Rīgas miesnieks» plāno pārdošanas apjoma pieaugumu par 30%, biznesa portālam Nozare.lv atzina uzņēmuma mārketinga direktore Juliāna Juškēviča.

«Līdz šim gavēņa ietekme uz apgrozījuma izmaiņām nav īpaši jūtama, jo apgrozījumu ietekmē vairāki faktori, kuru vidū gavēņa laiks ir relatīvi mazsvarīgs. Savukārt Lieldienās prognozējam pārdošanas apjoma pieaugumu tādās produktu grupās kā auksti kūpinātas desas un kūpinājumi. Lieldienu svētku galdam vairāk izvēlas gardas delikateses no dārgāka segmenta. Pieaugums šajās produktu grupās ir gaidāms līdz 30%,» sacīja Juškēviča.Viņa norādīja, ka līdzīgs pieaugums prognozējams arī uzņēmuma jaunumiem no Jelgava zīmola produkcijas - «Cūkgaļas sardelēm» un «Frankfurtes cīsiņiem», kuru sastāvā ir 75% gaļas. Tāpat gaidāms pieaugums sezonas produktam - gaļai marinādēs.«Atkarībā no laika apstākļiem ir sagaidāms arī pieaugošs pieprasījums pēc gaļas marinādē. Ja laiks būs labs, tā būs cepamgaļa un šašliki. Ja laiks sabojāsies, pirks cepešus un vistas pagatavošanai cepeškrāsnī. Parasti ap šo laiku cilvēki jau dodas piknikā grilēt gaļu. Esam jau sākuši grila sezonu, un pēdējo brīvdienu laikā tika pārdotas divas tonnas šašlika, neraugoties uz auksto laiku,» norādīja uzņēmuma pārstāve.Viņa arī atzina, ka Lieldienās būšot gaidāmas cenu akcijas.«Kopumā cenu pazemināšana gaļas produktiem nenotiks, jo produkcijas pašizmaksa pastāvīgi pieaug izejvielu, materiālu, degvielas pieaugošās cenas dēļ. Toties svētku laikā «Rīgas miesnieks» iepriecinās pircējus ar vairākām cenu akcijām, īpaši dūmdesām un citu delikatešu produkcijai,» sacīja Juškevica.