ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas «McDonald’s» vadītājs: No mūsu darbinieku rokām var ēst (ar foto)

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 26. februāris 19:18

7097
Jelgavas «McDonald’s» vadītājs: No mūsu darbinieku rokām var ēst (ar foto)

Jaunā Jelgavas «McDonald’s» vadītājs Kristaps Vidriks iedrošina – ēdināšanas iestādē tiek ievērotas visas higiēnas prasības un klientiem nav jābaidās par to, ka kartupeļi tiek cepti vecā eļļā. Viņš šodien oficiālajā atklāšanas pasākumā atzina – jelgavnieki ir ļoti labi darbinieki, jo arī četras dienas pēc atklāšanas turpina smaidīt klientiem.

Izrādot ātrās ēdināšanas kafejnīcas telpas, K.Vidriks, kurš pats ir rīdzinieks, pastāstīja, ka 45 darbiniekiem pieejamas atpūtas telpas ar televizoru, datoru, kā arī dušas telpas. «Rokas tiek mazgātas vismaz reizi stundā, pat vēl biežāk. Tāpēc no mūsu darbinieku rokām var pat ēst,» smaidot saka Jelgavas «McDonald’s» vadītājs, kurš pusgada laikā plāno atrast un apmācīt jelgavnieku, kurš uzņemsies ēdināšanas iestādes vadību.K.Vidriks apgalvo, ka ēdienu pagatavošanā tiek izmantota kvalitatīva liellopa un vistas gaļa, dārzeņi un milti. Arī eļļa, kurā tiek cepti frī kartupeļi, tiek regulāri attīrīta un mainīta.Kopš atklāšanas pagājušās nedēļas nogalē «McDonald’s» esot apmeklējuši 15 tūkstoši klientu. «Jelgavnieki ir labi darbinieki, joprojām turpina smaidīt, Rīgā gan būtu citādi,» saka K.Vidriks. Personāls par katru nostrādātu stundu saņem 2,1 latus pirms nodokļu nomaksas, par darbu brīvdienās, svētku dienās un nakts maiņās atalgojums ir lielāks.Savukārt «McDonald’s» rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis priecīgs, ka uzņēmumam izdevies atrast vietējos izejvielu piegādātājus – dārzeņi tiek iepirki Lietuvā, milti – uzņēmumā «Dobeles dzirnavnieks», tāpat tiek izmantots «Lāses» piens. Pagājušajā gadā uzņēmums Latvijā ir apkalpojis 9,6 miljonus klientu, bet šogad, līdz ar Jelgavas kafejnīcas atklāšanu, plāno sagaidīt 11 miljonus klientu.