ZZ.lv ARHĪVS

Nakts muzejā un ārpus tā sienām

Mārtiņš Zviedris

2007. gada 21. maijs 15:54

936
Nakts muzejā un ārpus tā sienām

Pieticīgāki nekā iepriekš plānoti, bet rīkotāju pieredzi bagātinoši ar veiksmīgas sadarbības piemēru un apmeklētājiem pievilcīgi - tādi atmiņā paliks «Muzeju nakts» sestdienas sarīkojumi Jelgavā.

«Viens bija skaidrs jau uzreiz - tas, ka vērienīgo remontdarbu dēļ nevarēsim apmeklētājus piesaistīt galvenokārt ar ekspozīciju, kas jau iekārtota, to tikai papildinot ar akcentiņiem, kas ieturēti šogad visiem kopējā franciskajā noskaņā. Viss bija jārīko īpaši šai naktij,» atzīst Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja direktores vietniece Marija Kaupere.Neilgi pirms sarīkojuma kļuva skaidrs, ka vestibila remonta dēļ «Academia Petrina» ēkā apmeklētājus aicināt nevarēs. Savukārt Alunāna mājas telpu šaurības dēļ tika pamatīgi koriģēta vērienīgā programma, kurā bija iecerēts uzsvērt Ģederta Eliasa īpašās attiecības ar Franciju. Šī valsts latviešiem arvien bijusi lielā cieņā gan kā mākslu centrs, gan vienkārši ceļojumu mērķis.

Palīdzēt norises vērst plašumā pieteicās modes nams «Tēma» un «Peugeot» autocentrs. Te «Muzeju nakts» tēmu «C'est La Vie» varēja izbaudīt, aplūkojot franču tērpus, kavējoties sarunās pie kafijas tases vai vīna glāzes un iepazīstot franču auto.

Norišu vietās sastaptie apmeklētāji «Ziņām» pauda prieku par to, ka ne vien muzejs, bet arī sadarbības partneri izceļas ar viesmīlību un vēlmi uzturēt vienotu vakara noskaņu.

Plašāku materiālu par «Muzeju nakts» pasākumiem lasiet «Zemgales Ziņu» otrdienas numurā.