ZZ.lv ARHĪVS

Augus veldzē agri no rīta un vēlu vakarā

Edgars Kupčs

2007. gada 23. maijs 12:23

1051
Augus veldzē agri no rīta un vēlu vakarā

«Jau divas naktis karājāmies gaisā,» par pilsētas centrā izvietoto toveru nokareno augu laistīšanu smaidot stāsta I.Tiesneses individuālā uzņēmuma vadītāja Inese Tiesnese.

Karstais laiks sagādā vairāk darba dobju uzturētājiem - tikko iestādītās vasaras puķes laikus jāaplaista, bet turpmāk tās valgmi prasa katru otro dienu, stāsta pašvaldības aģentūras «Pilsētsaimniecība» labiekārtošanas darbu speciāliste Ilze Gamorja.Augus pie laternām un elektrības stabiem piestiprinātajos podos šosezon uztur I.Tiesneses individuālais uzņēmums, bet par dobēm rūpējas SIA «Aleja D». Līdz Pilsētas svētkiem lielākā daļa ziedu būšot iestādīti.

Lai iespējami mazāk traucētu satiksmei, pilsētas centrā «gaisa stādījumus» laista no pulksten pieciem līdz septiņiem rītā un vēlos vakaros. Rīgas ielas toveriem var piekļūt arī dienas laikā.

I.Tiesnese vērtē, ka puķes Jelgavā jūtas pat labāk nekā dārzniecībā. Viņa piebilst, ka ziediem par labu nācis pēdējo dienu siltais laiks. Katra poda aplaistīšana ik reizi izmaksā vienu latu, un kopumā šādu trauku ir 62.

Iepriekš «Pilsētsaimniecība» gan bija plānojusi aptuveni uz pusi mazākas izmaksas.Jelgavā ierīkotos apstādījumus karstajā laikā laista, ņemot vērā laikapstākļus. Šim darbam pielāgots kravas «Mercedes» ar divu tonnu ūdens ietilpību, atklāj SIA «Aleja D» Tehniskās daļas vadītājs Viesturs Gerhards. 100 kvadrātmetru dobju aplaistīšanai no pilsētas budžeta tērē 21,40 latus.

Vasaras puķu stādīšanas laikā dēstus veldzē arī pa dienu, ūdeni vedot no karjera pie apvedceļa uz Rīgu. Lai iespējami mazāk traucētu automašīnu plūsmai, laistīšanai speciāli pielāgots neliels kravas spēkrats ar divu tonnu ūdens ietilpību.