ZZ.lv ARHĪVS

Ščerbatihs mudina bērnus sportot

Dace Diržine

2007. gada 23. maijs 16:48

1973
Ščerbatihs mudina bērnus sportot

Jelgavas 3. pamatskolā jau otro nedēļu čempionātā «Rādi klasi!» notiek sacensība par mācību iestādes radošākās un sportiskākās klases nosaukumu. Vakar konkursu vēroja un vērtēšanā iesaistījās arī Saeimas deputāts, vairākkārtējais Eiropas čempions svarcelšanā Viktors Ščerbatihs.

Skola ir slavena ar savām hokeja un peldēšanas klasēm, taču arī pārējo klašu bērni ir lieli sporta aktivitāšu cienītāji. Skolas un Vecāku padome šogad, tāpat kā pērn, mācību gada noslēgumā audzēkņiem sarūpējuši sporta svētkus.

Par balvu - slidošanu vai boulinga spēli visai klasei - sacenšas 1. - 6. klašu audzēkņi. Radošais konkurss jau noslēdzies, un vakar bērni piedalījās sacensībās netradicionālajos sporta veidos. Jautrās stafetes vērtēja gan tiesneši, gan žūrijas priekšsēdētājs - vairākkārtējais Eiropas čempions V.Ščerbatihs. Sportists vairāk laika veltīja autogrāfu sniegšanai un sarunām ar bērniem par svarcelšanu un aktīvu dzīvesveidu.«Šodien esmu ieradies nevis kā deputāts vai sportists, bet kā draugs. Mēs runājamies, kopā jokojam, sniedzu viņiem autogrāfus. Uz skolām tieku bieži aicināts, taču visur nespēju būt, jo esmu ļoti aizņemts. Tā kā šī skola ir ar sporta novirzienu, te nevarēju neatbraukt,» smaida V.Ščerbatihs.Viņaprāt, svarcelšana bērniem interesē tikai vienu dienu - kad viņi satiekas un runājas ar Viktoru, pārējā laikā tā šķiet interesanta vecākiem. Tādēļ arī sportists aicina mammas un tētus vairāk runāt ar savām atvasēm ne tikai par svarcelšanu, bet arī par citiem sporta veidiem, kas palīdzētu mūsu bērniem augt veseliem, stipriem un gudriem.Pats V.Šcerbatihs nopietni sācis trenēties desmit gadu vecumā un sākumā nebūt necerējis kļūt par izcilu sportistu. 5.c klases skolnieces Aleksandras Gavrilovas krekliņu rotā sportista paraksts un uzzīmēts svarcelšanas stienis: «Ščerbatihs man ir mīļākais sportists. Kopā ar tēti skatījāmies un jutām līdzi viņa startam Eiropas čempionātā. Tagad man ir krekliņš ar viņa autogrāfu - to nemazgāšu, bet glabāšu kā piemiņu,» priecājas Aleksandra.V. Ščerbatihs solīja nākamgad atkal atbraukt uz 3. pamatskolu un novadīt bērniem sporta nodarbību.