ZZ.lv ARHĪVS

Iesvēta skolēnus un viņu pedagogus

Lāsma Antoneviča

2007. gada 25. maijs 11:09

1904
Iesvēta skolēnus un viņu pedagogus

Sesavas evaņģēliski luteriskajā baznīcā kristīti un iesvētīti 17 Lielplatones Speciālās internātskolas audzēkņi un septiņi skolotāji, kuri apsolījuši «turēties pie ticības uz trīsvienīgo Dievu un luteriskās draudzes mācības».

Trešdienas rītā baznīcu piepildīja svinīgi tērpti dievkalpojuma dalībnieki un ziedi, kurus pasniedza iesvētāmajiem pēc viņu apņemšanās sekot ceļam, uz kuru aicinājis Jēzus Kristus. «Jūtos ļoti labi. Ir svētki,» atzīst Lielplatones Speciālās internātskolas audzēkne Dace, stāstot, ka pirms kristībām un tām sekojošajām iesvētībām nācās krietni gatavoties un mācīties.

Meitenei piekrīt skolas biedrs Aivars: «Šad un tad arī ikdienā ieskatos Bībelē, palasu svarīgākos tekstus. Kas uznāk šaubas, uzrunāju Dievu un esmu jutis palīdzību.»

Audzēkņu kristības un iesvētības Lieplatones Speciālajā internātskolā jau kļuvušas par tradīciju. Šogad pirmo reizi par šo soli izšķīrušies arī skolotāji, par ko jāpateicas Sesavas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājam Rolandam Radziņam, ar kuru skolai izveidojusies cieša sadarbība. Pirmdienās notiek svētbrīži, mācītājs vadījis iesvētes mācības un pie viņa pēc garīga padoma vērsušies daudz audzēkņu, stāsta izglītības iestādes direktors Agris Eliņš.

Reizi nedēļā skolā notiek arī kristīgās mācības stundas, kuras pasniedz baptistu draudzes pārstāve Vēsma Janušone. «Kristīgās vērtības ir vienas,» viņa ir pārliecināta, stāstot, ka «Baltajās stundās», kur tās tiek pārrunātas, tiekas arī dažādās konfesijās esoši pedagogi un tie, kas vēl nav izšķīrušies par piederību kādai no tām.

«Kristietība mūsu skolēniem vajadzīga varbūt vairāk nekā citiem, jo tajā gūstams atbalsts, padoms un drošība, kas viņiem nepieciešama,» pārliecināts A.Eliņš.