ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas sadraudzības pilsētas aicina uz svētkiem

Edgars Sauka

2007. gada 25. maijs 15:22

760
Jelgavas sadraudzības pilsētas aicina uz svētkiem

Jelgava pēc neliela pārtraukuma atsākusi sadarbību ar Polijas pilsētas Belostokas pašvaldību, kuras delegācija šajās dienās apmeklē mūsu pilsētas svētkus.

Belostokas mēra vietnieks Tadeušs Arlukovičs «Ziņām» atzīst, ka viņus visvairāk ieinteresējusi Jelgavas pieredze attīstot lielos projektus - Zemgales Tehnoloģisko parku un jauno Olimpisko centru, kuri top ar ES finansiālu atbalstu.

«Mūsu pilsēta ir ievērojami lielāka - tajā dzīvo 300 tūkstoši iedzīvotāju. Līdzīgi kā Jelgavā, arī pie mums liela daļa iedzīvotāju ir studenti,» stāsta T.Arlukovičs un tālāk skaidro, ka tehnoloģiskā parka attīstība nākotnē ļautu piesaistīt pilsētai jaunus un izglītotus speciālistus. Uz jautājumu, vai Belostokā norisinās līdzīgi pilsētas svētki, kā Jelgavā, mēra vietnieks atteic, ka jau ielūdzis jelgavniekus 24.jūnijā tos apmeklēt.

Jelgavai ir vairāk kā desmit sadraudzības pilsētu, ar kurām tiek uzturēti kontakti saimnieciskajos un kultūras jautājumos. Piektdienas rītā ar Jelgavas pašvaldību tikās Šauļu (Lietuva) delegācija.

«Mūsu kontaktiem ir tik sena vēsture, ka, nesen meklējot oficiāli parakstītu sadarbības līgumu, nevarējām tādu atrast. Aptaujājot vecākos kolēģus secināju, ka tādi sākušies jau pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados,» «Ziņām» skaidro Šauļu izpilddirektora vietnieks Mīkols Kostka. Šauļi pilsētas svētkus rīkojot septembra sākumā.

Jelgavnieki tajos vienmēr ir gaidīti ciemiņi, jo sadarbība dažādos projektos ir ļoti plaša. Turklāt jelgavniekiem varēšot parādīt arī jauno daudzfunkcionālo sporta kompleksu, kāds šeit tikai vēl top.

«Ziņas» nesen jau informēja, ka pēdējā lielākajā sadarbības projektā par Lielupes baseina aizsardzību bez Jelgavas un Šauļiem iesaistījušās arī Bauska un Jūrmala.