ZZ.lv ARHĪVS

Ūdensmotocikli saviļņo Lielupi un skatītājus

Maija Laizāne

2007. gada 28. maijs 16:21

1425
Ūdensmotocikli saviļņo Lielupi un skatītājus

Lielisks papildinājums Pilsētas svētku programmai sestdien bija kupli apmeklētās Latvijas un Baltijas čempionāta pirmā posma sacensības ūdensmotocikliem Jelgavā.

Līdzās meistarīgajiem «Ski Superstock» klases braucējiem igauņiem līdzjutējus priecēja mājinieka Inta Šteinberga pārliecinošā uzvara «Ski Stock» klasē.

Sacensības risinājās trijās klasēs - stāvmotociklu «Ski Superstock» un «Ski Stock», kas trasē devās vienlaikus, un «sēdošajā» «Runabout Stock».

Katrā klasē uzvarētāju noteica trīs braucienu summā. «Ski Stock» klasē bija pieteikti divi jelgavnieki - I.Šteinbergs un Jānis Uzars. Diemžēl Jānis treniņā guva nopietnu rokas traumu un, paklausot ārsta ieteikumam, no starta atteicās.

«Esmu pārliecināts, ka viņš arī būtu varējis pacīnīties par kādu no godalgotajām vietām,» saka Jelgavas posma galvenais rīkotājs, Ūdensmotociklu sporta asociācijas valdes loceklis Arvīds Šteinbergs un atklāj, ka arī Ints pirms sacensībām tikko izķepurojies no slimības.

«Ski Super Stock» klasē jau no pirmajiem metriem pēc starta cerības par uzvaru visiem pārējiem lika atmest igauņu sportists Mareks Kadaks, cīņas galveno intrigu par sudrabu un bronzu atstājot soma Larija Montonena un sava tautieša Martena Kaldvē ziņā.

«Runabout» klases braucienus pārtrauca spēcīgais lietus, kas diemžēl aizbaidīja arī lielāko daļu skatītāju, tomēr vēl pirms pērkona dārdiem varēja paspēt iepazīt arī šīs klases īpatnības. Dažs līdzjutējs pat bija gatavs pēc uzaicinājuma sportistiem piepalīdzēt, pieturot rūcošo moci startā. Pirmo vietu šajā klasē ieņēma igaunis Marts Mēru.

No 25 Baltijas čempionāta dalībniekiem lielākā daļa bija mūsu ziemeļu kaimiņi. «Mūsējie varbūt vairāk gatavojas Latvijas čempionāta posmiem, kuru pavisam būs astoņi,» spriež A.Šteinbergs. Baltijas sacīkstes šogad sastāvēs no četriem posmiem, un pērnā gada 5. vietas ieguvējs Ints cer šogad pakāpties augstāk.

Sacensību organizāciju pirmajā posmā Jelgavā igauņi atzinuši par lielisku. Viņi pauduši gandarījumu par SIA «Uzars» dāvātajām balvām, trasi Lielupē un skatītāju lielo ieinteresētību.