ZZ.lv ARHĪVS

Mācās rīkoties pandēmijas gadījumā

Gaitis Grūtups

2007. gada 1. jūnijs 14:00

925
Mācās rīkoties pandēmijas gadījumā

Zinātnieki uzskata, ka gripas pandēmija ir reāls drauds. Tā izpaužas, ar šīs slimības vīrusu saslimstot līdz pat trešdaļai pasaules iedzīvotāju.

Tādēļ pēc ES Slimību kontroles un profilakses centra ekspertu ieteikuma Latvijā jārīko atbildīgo dienestu treniņi rīcībai gripas pandēmijas gadījumā. Dome sadarbībā ar valsts aģentūras «Sabiedrības veselības aģentūra» (SVA) pārstāvjiem ceturtdien šādas mācības organizēja Jelgavā.

Mācību gaitā tika izspēlēts trīs mēnešu garš laika posms - no informācijas saņemšanas brīža par bīstama gripas vīrusa uzliesmojumu kādā Āzijas valstī līdz pandēmijas seku novēršanai. Domes ārkārtējā pretepidēmiskā komisija, kurā darbojas arī SVA Jelgavas filiāles vadītājs Juris Volostņikovs un pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes Veselības aprūpes un veicināšanas nodaļas vadītājs Jānis Vērzemnieks, rādīja, kā rīkosies, kad ģimenes ārstu slodze varētu pieaugt līdz 40 apmeklējumiem dienā un kā ārsti un viņu patstāvīgi strādājošie palīgi tiks nodrošināti ar transportu.

Gripas pandēmijas gadījumā slimniekiem apmeklēt ārstu poliklīnikā neiesaka, jo tādējadi varētu veicināt slimības izplatīšanos.

Plašāk par šo tēmu lasiet sestdienas «Zemgales Ziņās».