ZZ.lv ARHĪVS

Noslēdzas akcija «Padalies!»

Gaitis Grūtups

2007. gada 2. jūnijs 17:02

855
Noslēdzas akcija «Padalies!»

Sestdien Sabiedrības integrācijas centrā notika Jelgavas sieviešu organizētās labdarības akcijas «Padalies!» noslēguma pasākums, kas apvienoja apmēram divdesmit pārtikušu un aptuveni tikpat trūcīgu jelgavnieku ģimeņu.

Akcijas dalībniece Jevgēnija viena audzina trīs - pusotra, piecus un desmit gadus vecus - bērnus. No saziedotajām mantām viņa saņēma veselu maisu ar drēbēm un apaviem, kā arī burtnīcas un rotaļlietas.

Akcijas dalībnieki noskatījās arī Gaļinas Osovijas nesen kā izveidotās teātra studijas «Spogulītis» pirmo pirmizrādi «Buhu nāk palīgā». Divas savas skolotājas Ingūnas Cines dziesmas izpildīja Latvijas televīzijas jauno dziedātāju konkursā «Cālis» par pašu drošāko atzītā Gerda Anna Grūtupa.

«Ir vērts, ja ar labdarību trūcīgām ģimenēm varam palīdzēt sagādāt bērnu drēbes un skolas lietas, taču, trīs gadus rīkojot akciju «Padalies!», esam nonākuši pie secinājuma, ka turpmāk savu darbību virzīsim, lai sekmētu slimo bērnu veseļošanos. Tas tomēr ir pats svarīgākais,» runājot par nākotnes plāniem, «Ziņām» teica Jelgavas Sieviešu organizācijas «Harmonija» dalībnieces Iveta Tīda un Rita Vectirāne.

«Harmonijā» radusies arī ideja rīkot bērnu kolektīvu labdarības koncertus, kur par ielūgumiem ziedotā nauda tiktu novirzīta ārstniecībai.