ZZ.lv ARHĪVS

Darboties sākušas bērnu vasaras skolas

Lāsma Antoneviča

2007. gada 6. jūnijs 16:05

1224
Darboties sākušas bērnu vasaras skolas

Šonedēļ septiņās Jelgavas izglītības iestādēs bērni pulcējas atraktīvā bezmaksas skolā «Kopā gudrāk, kopā jautrāk», kur tās dalībnieki muzicē, sporto, spēlē spēles, radoši darbojas un dodas ekskursijās.

«Šādā skolā esmu pirmo reizi. Viss ir ļoti interesants - patika apzīmēt krekliņu, patika zvēriņi,» stāsta tās dalībniece, Jelgavas 4.pamatskolas audzēkne Elvīra, atzīstot, ka līdzīgā pasākumā labprāt piedalītos katru vasaru.

Uz nodarbībām, kas 4.pamatskolā risinās katru dienu no pulksten 9 līdz 14, sanāk 20 bērnu, stāsta brīvdienu aktivitāšu vadītāja Baiba Zīle. Viņa atklāj, ka vasaras skolā pulcēti dalībnieki galvenokārt no sociālā riska ģimenēm, kas finansiāli nevar atļauties piedalīties citās nometnēs. Bērni nodarbībās ne tikai interesanti pavada laiku mācību iestādes telpās, bet arī dodas ekskursijās. Jau pabūts kaziņu audzētavā Ozolniekos, plānots apskatīt Turaidas un Rundāles pilis. Vasaras skolā ar bērniem strādā desmit 4.pamatskolas pedagogu, psihologs un sociālais darbinieks.

«Šo aktivitāšu ideja noteikti ir laba. To apliecina kāda mūsu dalībniece, kuru viena audzina vecmāmiņa. Meitene vienmēr ir sadrūmusi, bet ekskursijā pie zvēriņiem viņa pirmo reizi nofotografēta smaidam,» teic 4.pamatskolas dabaszinību skolotāja Inese Punga.

Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza stāsta, ka pašvaldība no sava budžeta katrai izglītības iestādei, kurā tiek organizēta šāda brīvā laika pavadīšanas iespēja, piešķīrusi 800 latu.

«Mēs vēlējāmies atbalstīt ģimenes, īpaši pirmajās skolēnu brīvlaika nedēļās, kad vecāki aizņemti darbā un nav vēl devušies atvaļinājumā,» viņa teic, piebilstot, ka vasaras skolā bērni atrodas drošā vidē, nostiprinot veselību sporta aktivitātēs un iepazīstot «zaļo domāšanu» ārpus izglītības iestādes sienām.«Kopā gudrāk, kopā jautrāk» līdz 15.jūnijam notiek arī Jelgavas 2., 3. (līdz 29.jūnijam) un Speciālajā pamatskolā, kā arī 4., 5. un 6.vidusskolā.