ZZ.lv ARHĪVS

Dārznieks cer uz attaisnošanu

Inga Karlinska

2007. gada 7. jūnijs 13:05

1088
Dārznieks cer uz attaisnošanu

Līdz jūlijam atlikta otorinolaringologa Jura Dārznieka lieta, kurā viņu apsūdz kukuļa pieprasīšanā un saņemšanā no pacienta. Viņa advokāte Brigita Miķelsone lūgumu par tiesas procesa atlikšanu pamatoja ar nepieciešamību precizēt jautājumu, vai J.Dārznieks ir pašvaldības iestādes darbinieks.

J.Dārznieka lieta jau vairākkārt nav nonākusi līdz tiesas spriedumam - divas reizes tā tika atlikta liecinieka neierašanās dēļ, bet ceturtdien apsūdzētā advokāte lūdza tiesu korekti atrisināt šo lietu. Juriste uzskata - J.Dārznieku nevar tiesāt, jo viņš nav pašvaldības iestādes darbinieks, līdz ar to nav uzskatāms par subjektu minētajā krimināllietā.

Viņas apgalvojumu apstiprinot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas sniegtā atbilde, ka SIA «Jelgavas pilsētas slimnīca» nav pašvaldības iestāde. Pilnvērtīgai ainai esot nepieciešama arī Tieslietu ministrijas atbilde, kura tikšot saņemta tuvāko nedēļu laikā.

Lietas tālāka skatīšana notiks, ticamākais, jūlijā.

Jāatgādina, ka J.Dārznieks, pēc liecinieku stāstītā, pieprasījis piecu bērnu tēvam ar nelieliem ienākumiem kukuli 100 latu apmērā.

Sīkāk par J.Dārznieka lietu lasiet piektdienas «Zemgales Ziņās».