ZZ.lv ARHĪVS

Vandaļi posta BMX trasi

Edgars Kupčs

2007. gada 7. jūnijs 17:19

798
Vandaļi posta BMX trasi

Brīvības bulvāra BMX trases apsaimniekotājs ir gandarīts, ka beidzot izdevies aizturēt vismaz dažus no neskaitāmajiem vandaļiem, kas regulāri posta gan trasi, gan uzlauž palīgtelpas un nozog vērtīgu aparatūru.

Kā jau ziņojām, otrdien ap pulksten 13 kāds jelgavnieks informēja Pašvaldības policiju, ka BMX trasē jaunieši uzvedas huligāniski. Iedzīvotāja ziņojums apstiprinājās - Brīvības bulvārī vandalisma vietā tika aizturēti 1992. gadā dzimuši astotklasnieki Lauris A. un Toms B. Pēc likumsargu informācijas, viņi trases rampai bija nojaukuši ķieģeļu apmali, nodarot 160 latu zaudējumus.

Nekavējoties tika izsaukti kolēģi no Valsts policijas, un pusaudžus nodeva Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes (PRPP) Nepilngadīgo lietu inspekcijai.

«Viņi nenoliedza, ka to darījuši,» saka Jelgavas PRPP Kārtības policijas biroja 2. nodaļas 2. iecirkņa vecākais inspektors Andris Zellis.

Pēc viņa teiktā, iespējams, bijis vismaz viens vai divi līdzdalībnieki, kas paspējuši aizbēgt. Lai gan puišu rīcības iemesls vēl tiek noskaidrots, A.Zellis pieļauj, ka viņi tā uzvedušies «aiz neko darīt».

«Tādi gadījumi notiek ļoti, ļoti bieži,» uzsver trases apsaimniekotājs BMX kluba «Mītavas kumeļi» direktors Aivars Balbeks. Parasti no rītiem atklājas salauztas durvis, cilvēku vielmaiņas galaprodukti un papīri, tukšās pudeles un citas drazas, bet daži pat pamanoties apzīmēt trases sienas.

«Pērn uzlauza noliktavas durvis un aiznesa starta palaišanas aparatūru 200 latu vērtībā,» atceras A.Balbeks. Taču toreiz vainīgos atrast neizdevās.

Tādēļ galvenajam trases saimniekam ir ne vien izbrīns, ka jaunieši gānījušies gaišā dienas laikā, bet arī gandarījums, ka huligānus izdevies aizturēt. Neilgā laikā astotās klases skolnieki paspēja noārdīt aptuveni piecus kvadrātmetrus rampas sienas.