ZZ.lv ARHĪVS

Izbiedē automašīnas zagli

Inga Karlinska

2007. gada 8. jūnijs 15:41

4130
Izbiedē automašīnas zagli

Tas, ka automašīnas pazūd arvien biežāk, nevienu vairs nepārsteidz, taču svešas mantas tīkotāji kļūst tik nekaunīgi, ka gatavi aizdzīt transporta līdzekli gaišā dienas laikā cilvēku pūļa acu priekšā. Vienu tādu pārdrošnieku iemūžinājis fotoateljē fotogrāfs, un policija cer, ka izdosies noskaidrot pārkāpēja personību.

Sudraba Edžus ielas fotosalona darbinieki pirmdien pamanīja zagli tā dīvainās uzvedības dēļ - vīrietis riņķoja pa ielu, līdz pēkšņi pietuvojās «Rimi» stāvvietā novietotam «VW Passat». Tas, cik ātri viņam izdevās iekļūt spēkratā, sākumā pat raisīja domu - varbūt tas ir patiesais automašīnas īpašnieks. Tomēr tālākā darbošanās jau likusi tvert fotoaparātu un iemūžināt zagli.

Ticamākais, garnadzim bijuši līdzdalībnieki, jo pēdējās minūtes viņš rīkojies ļoti drudžaini, līdz atstājis mašīnu un skriešus devies projām, lai Raiņa parkā pazustu skatam. Kā liecina fotogrāfijas, satrauktā darbošanās sākusies pulksten 11.36, bet mašīnas īpašnieks pie «Rimi» kases čeku saņēmis pulksten 11.39. Iespējams, kāds saimnieku novērojis, un par drīzo iznākšanu no veikala ziņojis aizdzinējam. Viņa ausī, kā redzams fotogrāfijā, atrodas «Handfree» sistēma.

Liels bijis «VW Passat» īpašnieka pārsteigums, kad pirms iekāpšanas automašīnā viņam klāt pienācis fotosalona darbinieks un parādījis vairākas tikko nodrukātas fotogrāfijas, kurās redzams zaglis. Lai saglabātu iespējamos ļaundara pirkstu nospiedumus, vīrietis transporta līdzeklim nav pieskāries, vienīgi palūkojies pa logu, ieraugot sabojāto priekšējo paneli un atslēgu.

«Īpašnieks bija priecīgs, ka automašīna nav aizdzīta, jo tā nav bijusi apdrošināta,» piebilst acīgais fotogrāfs, kas saprotamu iemeslu dēļ savu vārdu nevēlas minēt.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu un meklē iespējamo vainīgo.

Policija lūdz personas, kas atpazīst attēlā redzamo personu vai zina tās atrašanās vietu, zvanīt pa telefonu 3004287, 3004302 vai 3004204 vai personīgi par to informēt likumsargus, dodoties uz policijas iecirkni Pētera ielā 5.