ZZ.lv ARHĪVS

Konteinertipa DUS iedzīvotājus neapdraud

Edgars Sauka

2007. gada 8. jūnijs 16:24

669
Konteinertipa DUS iedzīvotājus neapdraud

Pēc konteinertipa degvielas uzpildes stacijas (DUS) demontāžas Dobeles ielā 47a, Jelgavā darbojas tikai viena šāda veida degvielas tirgotava. Drošības ziņā tā cilvēkus un apkārtējo vidi neapdraud.

Degvielas kompānijas «Astarte - Nafta», kam pieder atlikusī stacija Dambja ielā 25, direktors Ojārs Karčevskis «Ziņām» skaidro, ka pašlaik nav plānots to likvidēt. Viņš uzsver, ka tā ir iedzīvotāju iecienīta degvielas uzpildes vieta, jo atrodas maģistrālās ielas malā.

«No drošības viedokļa šāda tipa DUS nav bīstamāka par to, kur degvielas tvertnes ieraktas zemē,» uzskata O.Karčevskis.

Savukārt Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Uldis Sakne uzsver, ka savulaik atsevišķu pašvaldību pieņemtie saistošie normatīvie akti par konteinertipa DUS slēgšanu bijuši pretrunā ar Ministru kabineta noteikumiem, kas šādas uzpildes stacijas, ievērojot drošības normas, atļauj ekspluatēt. Tāda prakse esot arī citās Eiropas valstīs, kur, līdzīgi kā Latvijā, šādas stacijas atrodas vietās, kas nav tuvu mājokļiem vai cilvēku pulcēšanās vietām. U.Sakne skaidro, ka no drošības viedokļa, piemēram, degvielas sūci konteinertipa DUS būtu iespējams atklāt un novērst daudz ātrāk.

«Ziņu» rīcībā ir informācija, ka Jelgavas rajonā līdzīga tipa DUS tiek ekspluatētas tikai dažās vietās.