ZZ.lv ARHĪVS

Autobraucējiem jāizmanto pagaidu tilts

Linda Lindenbauma

2007. gada 8. jūnijs 16:27

900
Autobraucējiem jāizmanto pagaidu tilts

Vērienīgākie ceļu remontdarbi šovasar pēc VAS «Latvijas Valsts ceļi» pasūtījuma notiks uz Jelgavas - Dobeles - Annenieku ceļa, kur tiek rekonstruēts Svētes tilts, «Ziņām» pavēstīja uzņēmuma Centra rajona Jelgavas nodaļas vadītāja Izolda Liepa. Kopš 6. jūnija atklāts papildu tilts un uzlikti ātruma ierobežojumi, kā arī pār to satiksmi regulējošs luksofors. Remontdarbus paredzēts pabeigt gada beigās, bet, vai tas tiks izpildīts, I.Liepa neņēmās prognozēt.

Joprojām tiek remontēts ceļš arī Jelgava - Iecava, kur gandrīz desmit kilometru posmā tiks uzliets asfalta segums. Šo darbu izpildes termiņš vēl skaidri nav zināms - tas atkarīgs arī no laika apstākļiem, bet, iespējams, tie varētu noslēgties nākamgad.Savukārt augustā ieplānoti Jelgavas - Staļģenes - Codes ceļa grants posma remontdarbi, kā arī šosejas Dimzas - Vircava - Vairogi grants seguma pārveide par asfaltētu.

Daudzi iedzīvotāji «Ziņām» sūdzējušies par ceļa uz Mežciemu seguma kvalitāti, taču, kā skaidro I.Liepa, tā remonts šogad nav paredzēts.

Sešos mēnešos no ceļu remontdarbiem paredzētajiem līdzekļiem iztērēti jau 652 000 latu, atlicis aptuveni 350 000 latu, ko plānots izlietot bedrīšu lāpīšanai, rudens greiderēšanas darbiem, kā arī latvāņu un zāles pļaušanai.