ZZ.lv ARHĪVS

Ar sportu un apņēmību

Maija Laizāne

2007. gada 8. jūnijs 16:08

1899
Ar sportu un apņēmību

«Pirmajās trijās klasēs fizkultūra man nevedās. Nemācēju skriet, un var teikt, ka biju tāds «tizlais» bērns. Ceturtajā klasē apņēmos iet uz treniņiem. Aizgāju pieteikties uz stadionu. Uz treneru jautājumu, kādi man rezultāti, godīgi teicu, ka negribu būt klasē pati sliktākā.» Tā un tā - grupas esot pilnas. Bet tad treneris Mūrnieks ieminējās, ka viņam vēl vieta atrastos.

Toreizējā apņēmīgā meitene nu jau divdesmit divus gadus ir sporta skolotāja Elejas vidusskolā, Elejas pagasta sporta dzīves vadītāja, bet kopš 2005. gada to organizē arī Vilces pagastā. Sandra Avota.

Sportā katram var atrast vietu

Toreizējo ceturtklasnieci drīz vien savā paspārnē paņēma Latvijā pazīstamais vieglatlētikas treneris Uldis Dzenis. Pēc gada viņa bija sportā savā klasē labākā. Arvien biežāk sāka gūt godalgotas vietas valsts mēroga sacensībās, iekļuva jaunatnes izlasē, brauca uz treniņnometnēm dienvidos, meitenes panākumi 400 un 800 metru distancē laiku pa laikam tika aprakstīti vietējā avīzē.

«Gadījās, ka piedēvēja arī tādas īpašības, kāda nemaz nebiju. Piemēram, rakstīja, ka drosmīga, bet es nu nemaz tik drosmīga neesmu,» tā Sandra sevi vērtē joprojām. Tomēr tiem, kas nejauši vai «jauši» tiek ierauti viņas nerimstošās enerģijas uzlādēto sportisko pasākumu virpulī, domas, gluži pamatoti, var būt citas.

Plašāku materiālu par Sandru Avotu lasiet sestdienas «Zemgales Ziņās».