ZZ.lv ARHĪVS

Sakoptākās pašvaldības meklējumos

Lāsma Antoneviča

2007. gada 11. jūnijs 16:30

533
Sakoptākās pašvaldības meklējumos

Kopš 5.jūnija pilnā sparā rit konkurss «Jelgavas rajona sakoptākā pašvaldība». Piektdien «Ziņas» devās līdzi žūrijas komisijai, lai aplūkotu skaistākos objektus Līvbērzē.

Līvbērzes pagasts vērtēšanai pieteicis piecus sakoptākos «stūrīšus». Tikpat rādāms ir arī Zaļenieku un Glūdas pašvaldībām, bet Jaunsvirlaukā komisija rajona Padomes izpilddirektores Mudītes Priedes vadībā vērtēs trīs, Sesavā, Svētē, Vircavā un Valgundē - divus, un Lielplatonē vienu objektu.

Līdz 100 punktiem kopā var iegūt par vērtējamās ēkas vizuālo iespaidu, to, kā objekts iekļaujas ainavā, par īpašnieka attieksmi pret apkārtējo vidi, saimnieciskās darbības zonas sakoptību, zāliena plānojuma lietderību, kopšanas ērtumu un virsmas līdzenumu, veiksmīgu dekoratīvo augu kompozīciju, celiņu un laukumu tehnisko stāvokli, mazo arhitektūras formu iekļaušanu, atpūtas vietu plānojumu, ūdensapgādi un kanalizāciju un atkritumu savākšanas veida risinājumu.

Specifiski tiek vērtēti videi draudzīgākie objekti, īpašu uzmanību pievēršot to izglītojošai ietekmei uz iedzīvotāju aktivitāti vides aizsardzībā, tehnisko stāvokli, oriģinalitāti, atpazīstamību un publicitāti.

Noslēguma pasākums notiks 27.jūlijā uzvarētāja pašvaldībā, kad tiks apbalvoti labākie katrā no sešām nominācijām. Pašvaldībām piešķirs veicināšanas balvas.