ZZ.lv ARHĪVS

Holandieši dāvina transportu

2007. gada 12. jūnijs 16:00

721
Holandieši dāvina transportu

Kārtējo reizi viesojoties Latvijā, organizācijas «Palīdzība Latvijai» pārstāvji no Holandes ciemakukulī atveduši skolas autobusu, pulvera ugunsdzēšamo aparātu un citu tehniku. Šoreiz tā tikusi Jaunsvirlaukas pagastam.

Sadarbība ar Jaunsvirlauku holandiešiem sākusies jau deviņdesmito gadu sākumā, un kopš tā laika viņi ik gadu viesojušies Jelgavas pusē. Organizācijas pārstāvis Jops Fauikinks «Ziņām» pastāstīja, ka šī ir vienpadsmitā reize, kad holandieši ar dažādām veltēm dodas uz Latviju. Šoreiz līdzi atvests skolas autobuss, kravas auto, mikroautobuss, policijas apvidus auto un pulvera ugunsdzēšamais aparāts.

«Mēs ne tikai palīdzam ar tehniku, bet vairākkārt esam rīkojuši kopīgas mācības par rīcību ekstremālās situācijās,» uzsver J.Faukinks, kurš pēc profesijas ir policists. Nākamgad septembrī delegācija atkal viesosies mūsu pusē.

Kā skaidro Jaunsvirlaukas pagasta priekšsēdētāja Inta Savicka, dāvanā saņemtā tehnika paliks pagasta rīcībā. Apvidus auto, piemēram, izmantos pašvaldības policists, bet ar autobusu bērnus vedīs gan uz skolu, gan ekskursijās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas brigādes komandiera vietnieks Leons Stablinieks atzina, ka pulvera ugunsdzēšamais aparāts ir ļoti noderīga lieta. «Ar to viegli nodzēst degošas elektropreces, kas atrodas zem sprieguma,» piebilda ugunsdzēsējs.