ZZ.lv ARHĪVS

Veiksmes krēsls jelgavniekam

Lāsma Antoneviča

2007. gada 12. jūnijs 16:07

1224
Veiksmes krēsls jelgavniekam

Piecpadsmitajā profesionālās meistarības konkursā «Krēsls 2007», kas norisinājās Rīgas Amatniecības vidusskolā, šogad godpilno trešo vietu ieguva Jelgavas Amatniecības vidusskolas audzēknis Viktors Potikaņenko.

«Tas bija liels pārsteiguma moments, kad mūs izsauca, jo, ņemot vērā spēcīgo konkurenci, uz tādu panākumu necerējām,» teic pasniedzējs, Jelgavas Amatniecības vidusskolas profesionālās izglītības skolotājs Jānis Stankevičs.

Viktoram līdz ar citiem 36 konkursa dalībniekiem (divi puiši bija ieradušies no Vācijas), kuri pārstāvēja 20 profesionālās izglītības iestādes, nedēļas laikā, saskaņā ar Rīgas Amatniecības vidusskolas rasējumiem, tradicionāli bija jāizgatavo krēsls, bet 16 no viņiem - puķu podesti.

Pirmās divas vietas ieguva rīkotājskolas audzēkņi Artis Kalns un Edijs Ločmelis. «Par trešo vietu cīnījās veseli trīs darbi. Viktora krēsls vinnēja ar to, ka, uzlikts uz galda, izrādījās visstabilākais,» stāsta J.Stankevičs.

Godalgotais krēsls paliks skolas īpašumā un tiks demonstrēts arī kā uzskates materiāls mācību procesā, atklāj profesionālās izglītības skolotājs.

Lai nokļūtu uz konkursu «Krēsls», kur visus 15 gadus piedalās arī Jelgavas Amatniecības vidusskolas audzēkņi, mācību iestādē notiek atlase. Tajā savu varēšanu parasti apliecina līdz desmit pretendentu.

Labākie meistarību demonstrē Rīgā. Amatniecības vidusskolas 3.kursa audzēknis V.Potikaņenko konkursā piedalījies arī pirms diviem gadiem, kad iegūta septītā vieta.

«Necerēju, bet ir liels prieks!» pēc «Krēsla 2007» pauž puisis, kurš šobrīd īsteno savu bērnības sapni un apgūst mēbeļu galdnieka arodu.

Konkursa iniciators ir Rīgas Amatniecības vidusskolas Koka mākslinieciskās apstrādes nodaļas dibinātājs Arvīds Verza.