ZZ.lv ARHĪVS

Atzinības raksts un bumba «Lediņiem»

Lāsma Antoneviča

2007. gada 13. jūnijs 14:49

1018
Atzinības raksts un bumba «Lediņiem»

Iepazīstot nometnes dalībnieku nodarbības, pirms uz ugunskura vārītas sēņu zupu baudīšanas bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks trešdien «Lediņiem» pasniedza atzinības rakstu par uzvaru aptaujā «Ģimenei draudzīgākā atpūtas vieta» Zemgalē.

«Man šajā pasākumā ir tikai pastnieka loma, jo šī atzinība par to, ko veicat ģimeņu labā, pienākas no sabiedrības - cilvēkiem, kas balsojuši,» uzrunājot nometnes bērnus, skolotājus un vadītājus, sacīja ministrs.

«Ziņas» jau rakstīja, ka šogad ceturto gadu Bērnu un ģimenes lietu ministrija sadarbībā ar interneta portāliem «Delfi» un «Notikumi.lv» rīkoja publisku aptauju par ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu Latvijā. Zemgalē tā izrādījās «Lediņu» rūķu ciems, kur virs zemes paceltās trases ļauj «rūķiem piedzīvot pasauli», bet bērniem pārvarēt baiļu faktoru, pauž Jelgavas Bērnu un jauniešu centra «Junda», kuras paspārnē darbojas nometne, direktore Silvija Andersone.

Pašlaik «Lediņu» vasaras nometnē «Jautrie ceļojumi laikā» atpūšas aptuveni 100 bērnu, ar kuriem strādā seši pedagogi, kā arī četri Eiropas brīvprātīgā darba veicēji un palīgi no jauniešu biedrības «Kovārnis», stāsta nometnes vadītāja Inga Jansone.

«Ziņu» viesošanās reizē nometnes dalībnieki, sadalīti vairākās grupās, izglītojošās aktivitātēs izspēlēja Ledus laikmeta tēmu, kā arī peldējās, spēlēja bumbu, gāja rotaļās un lēkāja pa batutu.

«Man visvairāk nometnē patīk baseins, sporta nodarbības un kokapstrāde,» atklāj Ervīns, kas «Lediņos» rosās trešo dienu.

Sākusies 4.jūnijā, nometne turpināsies līdz 25.augustam. Paredzēts, ka trīs mēnešos tajā varētu atpūsties 300 bērnu vecumā no septiņiem līdz 14 gadiem. Nometnes dalības maksa ir trīs lati dienā.