ZZ.lv ARHĪVS

Dome lēti atpērk zemi

Inga Karlinska

2007. gada 13. jūnijs 16:18

881
Dome lēti atpērk zemi

Ar Domes lēmumu Jelgavas pašvaldība nolēmusi izmantot pirmpirkuma tiesības un no SIA «Admirāļu klubs» iegādāties zemi un ēku, kas atrodas autoostas teritorijā. Pirkuma cena ir 66 000 latu.

Tā kā pašvaldība bija saņēmusi SIA «Admirāļu klubs» iesniegtos dokumentus par īpašuma Svētes ielā 8 pārdošanu, nolemts izmantot Domes pirmpirkuma tiesības, lai zemi autoostas teritorijā atgūtu Jelgavas īpašumā. Kā skaidro pašvaldības izpilddirektors Gunārs Kurlovičs, ar šo pirkumu varētu atrisināt vairākas problēmas, kas saistītas ar transporta mezgla izveidi pilsētā.

«Lai gan tālākā nākotnē plānots autoostu pārcelt uz citu vieta, tur varētu saglabāt gan maršrutu autobusu, gan taksometru stāvvietu,» skaidro amatpersona.

Savukārt izpilddirektora vietnieks Vilis Ļevčenoks neizslēdz iespēju, ka nākotnē ar jauniegūto īpašumu varētu manipulēt, piemēram, samainīt to pret citu zemesgabalu autoostas teritorijā, veidojot ne tik robainu teritoriju. Jāpiebilst, ka autoostai piegulošā zeme pieder SIA «Rimi Baltija» un vēl kādai privātpersonai. Uz privātpersonas īpašuma atrodas arī pašreizējā autoostas ēka. Uz jautājumu, vai pašvaldībai piederošos zemesgabalus nākotnē Dome nevarētu nodot privatizācijai, konkrētu atbildi no atbildīgajām amatpersonām neizdevās iegūt.

Lēmums par 1534 kvadrātmetru zemes un ēkas uz tās pirkšanu Domes sēdē tika pieņemts vienbalsīgi, un desmit dienu laikā paredzēts pārskaitīt SIA «Admirāļu klubs» līgumā minēto naudu.

Uzņēmuma vadība «Ziņām» gan apgalvoja, ka informācija par ēkas pārdošanu Jelgavā esot «tikai baumu līmenī», un neņēmās komentēt, vai spēļu zāle šajā vietā varētu tikt saglabāta. Neizpratnē par ēkas pārdošanu bija arī namā izvietotā veikala darbinieki.

Nekustamā īpašuma novērtētājs Guntars Pugejs pauž izbrīnu par tik zemu nekustamā īpašuma darījumu cenu - šajā vietā tā varētu būt apmēram 105 lati par kvadrātmetru. Ja minētā pirkuma cenu rēķina tikai kā zemes vērtību, tad kvadrātmetrs maksā vien 43 latus, līdz ar to īpašumu «Admirāļu klubs» nolēmis realizēt «par pankūku».

«Man ir prieks, ka Dome beidzot izmantojusi savas pilnvaras, lai veiktu izdevīgu darījumu,» piebilst vērtētājs, neizslēdzot iespēju, ka pirkšanas - pārdošanas līgumā firma uzrādījusi fiktīvu darījuma summu.