ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavai vēl viens notārs

Linda Lindenbauma

2007. gada 14. jūnijs 16:34

1820
Jelgavai vēl viens notārs

14.jūnijā Augstākajā tiesā (AT) zvērestu nodeva 11 jauni notāri. Tas ir līdz šim zvērestu vienlaikus nodevušo notāru rekordskaits. Kā «Ziņas» informēja AT komunikāciju nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, Jelgavā zvērināta notāra pienākumus sāks pildīt viens jauns notārs - Ilga Tauriņa. Līdz šim viņa strādājusi par divu notāru palīdzi.

«Pieredze jau ir, un tā ir garantija labam pakalpojumam,» skaidroja Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektore Vija Piviča. Saskaņā ar Tieslietu ministrijas likumprojektu, jaunajai notārei darbs jāuzsāk līdz 25.jūnijam, bet I.Tauriņa to sāks no 15.jūnija.

Jaunā notāre tiesu sistēmā strādā jau vairāk nekā 20 gadus, un šādu profesiju viņa izvēlējusies, jo uzskata to par sievietei vispiemērotāko. «Sajūtas ir kā pēc ļoti smagi padarīta darba, jo bija jānokārto grūts eksāmens,» skaidro I.Tauriņa un atzīst, ka zvēresta laikā bijusi ļoti liela atbildības sajūta pret valsti.

Līdz šim Jelgavā strādāja trīs notāri: Daina Andersone, Ināra Dzene un Pēteris Ducmanis. Vakance nebija aizpildīta vismaz trīs gadus, jo, pēc ekonomistu uzskatiem, vajadzība nebija tik akūta, bet notāru skaits pietiekams.

AT mājas lapā minēts, ka notāra amata prestižs pieaug, un jaunie juristi mērķtiecīgi vēlas strādāt šo darbu. Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns atzīmē, ka gados jaunu cilvēku ienākšana notariātā nozīmē zināmu izaicinājumu, ienes jaunas vēsmas un rada arī veselīgu profesionālo konkurenci, līdz ar to sekmējot juridiskās kvalitātes paaugstināšanos ne vien notariātā, bet arī tiesu sistēmā kopumā.