ZZ.lv ARHĪVS

Aptur nelikumīgu būvniecību Lielupes krastā

Edgars Sauka

2007. gada 15. jūnijs 13:10

774
Aptur nelikumīgu būvniecību Lielupes krastā

Piektdien Jelgavas Reģionālās vides pārvaldes inspektori Sidrabenes pagastā apturēja nelikumīgi uzsāktos Lielupes krasta paaugstināšanas darbus.

1,12 hektāru zemes platības īpašnieks Ilmārs Lorencs neilgā laikā bija paspējis blakus upei uz meliorētas zemes izrakt dīķi, tādējādi bojājot esošo meliorācijas sistēmu. Tāpat šajā teritorijā «Ziņas» novēroja, ka īpašumā uzbērta zeme vairāk kā metra biezumā.

Sidrabenes pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Vīgants skaidro, ka īpašniekam nav izsniegta nekāda atļauja veikt Lielupes krastā nekādus zemes darbus. Atļauja uz meliorētas zemes veikt dīķa rakšanu vai krasta uzbēršanu nav saņemta arī no reģionālajām lauksaimniecības un vides pārvaldēm.

I.Lorencs «Ziņām» skaidro, ka par dīķa izrakšanu no pagasta zemes ierīkotāja saņēmis skaidrojumu, ka nekāda atļauja neesot jāsaņem, ja tas nav plānots lielāks par 0,1 hektāru. Savukārt upes krasta paaugstināšanu viņš neuzskatot par zemes transformāciju.

«To es izlēmu darīt, lai novērstu krasta applūšanu pavasarī. Paredzēts, ka ar laiku šajā vietā ierīkošu ābeļdārzu,» skaidro īpašnieks.

«Ziņu» rīcībā ir neoficiāla informācija, ka I.Lorencs izstrādājis sava īpašuma apbūves plānu, kas paredz šeit uzbūvēt ēkas un ierīkot laivu piestātni.

Plašāku materiālu lasiet sestdienas «Zemgales Ziņās».