ZZ.lv ARHĪVS

«Amo Plant» pamatos iemūrē kapsulu

Anna Afanasjeva

2007. gada 15. jūnijs 16:50

1164
«Amo Plant» pamatos iemūrē kapsulu

Tuvu un tālu ciemiņu klātbūtnē piektdien topošās autorūpnīcas «Amo Plant» pamatos Aviācijas ielā iemūrēja kapsulu ar vēstījumu, tādējādi iezīmējot rūpnīcas būvniecības uzsākšanu.

Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs pauda, ka viņš labprāt būtu piedalījies jau autorūpnīcas atklāšanā, tomēr līdz šim procesi nav virzījušies pārāk ātri. Taču kapsulas iemūrēšana liecinot, ka notiek pāreja no vārdiem pie darbiem. Apjomīgo projektu viņš vērtē kā kādreizējo savstarpējo Latvijas un Krievijas autobūves tradīciju atdzimšanu citā kvalitātē.

Ekonomikas ministrs Jurijs Strods un Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš atzina, ka ir patīkami piedalīties pasākumā, kura procesos būts no pirmsākumiem, un pārliecināties, ka savulaik, atvēlot aizaugušu pļavu rūpnieciskajai zonai, pieņemts pareizs lēmums.

Savukārt «Amo Plant» izpilddirektors Aleksejs Maslovs apliecināja, ka nākamā svinīgā kopā sanākšanas reize būs pēc rūpnīcas nodošanas ekspluatācijā.

Kompleksa būvniecību paredzēts pabeigt līdz 2008. gada beigām, ieguldot tajā 30 miljonus eiro. Teritorijā atradīsies administrācijas, ražošanas un noliktavas ēkas, kā arī koģenerācijas stacija. Darbu gaitā rūpnīcas teritorijā paredzēts izbūvēt ceļus un nodrošināt piekļuvi dzelzceļam. Ražotnē paredzēts komplektēt vidējā svara kravas automašīnas Krievijas un Eiropas tirgum atbilstoši EURO-4 standartam.

Pirmais kravas automobilis Jelgavā varētu tapt 2009. gadā, bet turpmāk ik gadu rūpnīca saražos apmēram 1500 automašīnu. Plānots, ka ražotne nodarbinās 200 darbinieku.