ZZ.lv ARHĪVS

Vai jāņuzāles varēs plūkt pilsētas centrā?

Edgars Kupčs

2007. gada 16. jūnijs 02:46

1217
Vai jāņuzāles varēs plūkt pilsētas centrā?

Milzīgu nezāļu aizauguši pagalmi, piemēsloti zālieni un lielgabarīta mēbeles, kas mēnešiem «rotā» atkritumu urnu apkārtni - tādas ziņas portālam pēdējo nedēļu laikā vēstījuši jelgavnieki no dažādām pilsētas vietām.

Gluži saprotams izmisums un sašutums manāms viņu teiktajā, jo vietējā vara un saimnieciskie dienesti pat Jelgavas centrā ļauj augt par metru garākām vībotnēm un dadžiem, gadiem nespēj atrast konkrētu īpašumu saimniekus, lai visiem likumiskajiem līdzekļiem piespiestu sakopt savas teritorijas.

«Ziņas» piektdienas vakarā devās pilsētas ielās, lai skatītu, vai nedēļu pirms Līgo svētkiem kas mainījies un vai konkrētu pagalmu apsaimniekotāji pratušies kauna un atbilstoši Jelgavas Domes saistošajiem noteikumiem zālienu nopļāvuši desmit centimetru augstumā. Attēlu galerijā var aplūkot tikai dažas no adresēm, kur, šķiet, Cūkmens varētu ierasties gluži neaicināts...

Jāpiebilst, ka SIA «Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde» (NĪP) darbinieki gan šajā nedēļā pilnā sparā strādāja, gan turpināšot tikpat rosīgi darboties arī līdz svētkiem, lai vismaz NĪP pārziņā esošajās vietās līgotājus nepārsteigtu gara zāle un netīrība. NĪP tehniskais direktors Uldis Lazdiņš sola, ka līdz 23. jūnijam pagalmos valdīšot kārtība.

Kā būs citu saimnieku teritorijās, to ietekmēs Jelgavas pašvaldības un Pašvaldības policijas darbs. Jādomā, ka bez sodīšanas dažam ir grūti saprast, kāda kārtība noteikta mūsu pilsētā.