ZZ.lv ARHĪVS

Ielīgos iedzīvotāju atjaunotajā estrādē

Lāsma Antoneviča

2007. gada 18. jūnijs 15:28

786
Ielīgos iedzīvotāju atjaunotajā estrādē

Pabeigta pērnajā pavasarī sāktā Platones estrādes sakopšana, ko sadarbībā ar pašvaldību īstenoja galvenokārt pagasta jaunieši. Vēl priekšā labiekārtošanas darbi, taču visi tiek aicināti 20.jūnijā tur ielīgot Jāņus.

«Kādā pagasta padomes sēdē tika lemts jautājums par pamestās estrādes iespējamo nodošanu apsaimniekošanā, kad man dzima ideja, kāpēc gan mēs paši nevarētu šo vietu sakopt un izveidot atpūtas vietu jaunam un vecam. Darītāji - jauniešu iniciatīvas grupa - arī bija,» atceras Platones pagasta deputāte Kristīne Kode.

2006.gada pavasarī Jelgavas lauku partnerība «Lielupe» izsludināja mazo projektu konkursu «Atpūtas vietu izveidošana Jelgavas rajonā», tāpēc jauniešu grupa, kas vēlāk pārtapa biedrībā «ideA», K.Kodes vadībā nolēma izmantot šo iespēju un ieguva darbam finansiālu atbalstu vairāku simtu latu apmērā. Projekta kopējais finansējums bija 1125 latu, tajā skaitā 568 - no pašvaldības.

Pirmā talka notika vēl pirms bija zināmi projektu konkursa rezultāti. «Kad toreiz aizgājām uz estrādi, atklāti sakot, nolaidās rokas - mētājās vecā tilta balsti, teritorija bija ļoti piegružota un aizaugusi tā, ka tur nevarēja iebraukt transports, taču jaunieši bija ļoti motivēti darboties,» stāsta K.Kode.

Četru mēnešu laikā tika organizētas vairākas talkas, izvesti gruži, izzāģēti vecie koki, ierīkoti soliņi un pieslēgta elektrība. Jauniešiem gan praktiski, gan ar gudru padomu palīgā nāca arī pieaugušo iniciatīvas grupa, kas bija izveidojusies pēc pagastā notikušā iedzīvotāju foruma.

Pēdējā talkā maijā meža dienu laikā aktīvajai rosībai Platones estrādē pievienojās arī Valsts meža dienesta Konsultāciju pakalpojuma centra Jelgavas rajona nodaļas (KPC) pārstāvji, kuru vadībā tik iedēstīti viņu dāvātie divi sarkanie ozoli, izveidota un norobežota lielā ugunskura vieta, nozāģēti bīstamie un estrādi aizsedzošie koki, kā arī saņemti vērtīgi padomi.

«Šāda iniciatīva ir tikai apsveicama. Visi varētu braukt un skatīties, ko jaunieši spēj izdarīt,» vērtē KPC Jelgavas nodaļas vadītāja Alda Alksne.

Lai arī estrādē turpināsies labiekārtošanas darbi - apstādījumu un žoga ierīkošana - trešdien, 20.jūnijā pulksten 17.00 notiks sakoptās vietas ielīgošana, bet pašā Līgo vakarā - balle.