ZZ.lv ARHĪVS

Aizbrauca, ieraudzīja, uzvarēja

Lauris Daukšte

2007. gada 18. jūnijs 16:12

1583
Aizbrauca, ieraudzīja, uzvarēja

Izmantojot brīvu brīdi sacensību kalendārā, jelgavnieks Ivo Šteinbergs piedalījās Eiropas motokrosa čempionāta «EMX Open» posmā un abos braucienos izcīnīja pārliecinošu uzvaru un kļuva par labāko sportistu posmā.

Lietuvas pilsētā Šauļos pulcējās Eiropas spēcīgākie motokrosa braucēji, kas ieradās cīnīties par vecā kontinenta čempionāta «EMX Open» klases kopvērtējuma punktiem. I.Šteinbergs iepriekšējos septiņos posmos nav piedalījies, jo šosezon par galvenajiem startiem izvēlēta dalība pasaules čempionātā MX3 klasē, Latvijas sacensībās un Nāciju kausa izcīņā.

Sacensību pirmajā dienā organizatori spēcīgo lietavu dēļ bija spiesti pārcelt kontrolbraucienus uz nākamo dienu. I.Šteinbergs uzrādīja ceturto labāko laiku, tomēr pie starta barjeras izvēlējās pozīciju, kas atradās tālāk no pirmā līkuma iekšmalas.

«Trase bija pielijusi un dubļaina. Ārmala izskatījās stingrāka, tādēļ nolēmu riskēt un startēt pa neizdevīgāku trajektoriju,» savu izvēli pamatoja braucējs. Pēc barjeras krišanas Ivo trasē devās trešais. Pieveicis pusi apļu, mūsu sportists apdzina visus konkurentus un vadību vairs neatdeva. Savukārt otrajā braucienā Ivo kļuva par līderi jau no paša starta un sacensību gaitā pārsvaru tikai palielināja. Rezultātā - pārliecinoša uzvara abos braucienos un posma kopvērtējumā.

I.Šteinbergs aiz sevis atstāja arī čempionāta kopvērtējuma pirmā trijnieka braucējus Romānu Morozovu (Ukraina), Vitāliju Tonkovu un Sergeju Astaikinu (abi no Krievijas). Pēc aizvadītajiem astoņiem posmiem līderim R.Morozovam ir 321 punkts, otrās vietas ieguvējam V.Tonkovam - 277, bet S.Astaikinam - 240.Ivo rēķinā pēc uzvaras Šauļos ir 50 punktu, kas viņam dod 19. vietu 70 sportistu konkurencē.

Šajās sacensībās atlikuši vēl četri posmi, bet Ivo tajos piedalīties neļauj šīs sezonas ieplānoto galveno turnīru kalendārs. Sportists uzskata, ka Lietuvas mači bija vērtīga spēku pārbaude, kur viņš pārliecinājies, ka spēj konkurēt arī ar Eiropas labākajiem.