ZZ.lv ARHĪVS

Suņi sakož vairākus cilvēkus

Inga Karlinska

2007. gada 19. jūnijs 08:38

600
Suņi sakož vairākus cilvēkus

Pēc vairākkārtējiem suņu uzbrukumiem cilvēkiem policijas darbinieki no kāda dzīvokļa Pļavu ielā izņēmuši un Veterinārmedicīnas fakultātes izolatorā nogādājuši piecu dzīvniekus. Taču daži no tiem jau aizbēguši, un, iespējams, atgriezušies mājās, tādēļ apkārtējie uztraucas, vai netiks sakosts vēl kāds.

Gan Pašvaldības, gan Valsts policijas likumsargi uz Pļavu ielu 14 saukti ne vienu vien reizi, turklāt pēdējie gadījumi nav bijušas vien sūdzības par skaļu uzvedību, iedzeršanu vai suņu klaiņošanu bez uzraudzības, bet gan ziņojumi par cilvēku sakošanu.

Šobrīd ir uzsākti trīs kriminālprocesi, kuros par cietušiem atzīti ne tikai pieaugušie, bet arī sešgadīgs bērns. Kā «Ziņām» skaidroja Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldē, viena no lietām jau nodota pirmstiesas izmeklēšanai. Vēl gan nav saņemti ekspertīzes slēdzieni par miesas bojājumu smagumu, taču, ticamākais, tie būšot kvalificēti kā viegli.

«Tomēr sakostajiem no tā vieglāk nepaliek - tik un tā jāpotējas pret trakumsērgu,» piebilst policijas inspektore, ka vēlējās palikt anonīma.

Lai līdzīgi gadījumi neatkārtotos, suņi no Pļavus ielas dzīvokļa tika izņemti un nogādāti LLU Veterinārmedicīnas fakultātes izolatorā, kur speciālistiem tos vajadzēja novērot, lai pārliecinātos, vai dzīvnieki neslimo ar kādu bīstamu slimību. Taču, izrokot tuneli, vairāki suņi aizbēguši. Dienā, kad izolatorā ieradās «Ziņas», krātiņā no pieciem bija atlikuši vien divi. Izolatora darbinieki pieļauj, ka aizbēgušie dzīvnieki atgriezīsies mājās.

Ar problēmām Pļavu ielā 14 iepriekš ne reizi vien saskārušies Jelgavas Pašvaldības policijas darbinieki. Administratīvā patruļdienesta priekšnieks Antons Linertas uzsver, ka turp braukts gan uz iedzeršanām - suņa saimnieces dzīvesveidu varot saukt par nelabvēlīgu, gan kautiņiem un citiem pārkāpumiem.

«Mēs pārbaudīsim, vai suņi atgriezušies mājās, jo nedrīkst ļaut apdraudēt cilvēkus. Tie dzīvnieki parasti skraida apkārt bez uzraudzības, tādēļ nebūtu nekāds brīnums, ja ciestu vēl kāds,» piebilst A.Linertas.Minētās mājas iemītnieki par savu drošību bažījās, jo ar suņu saimnieci runāt par viņas pieciem mīluļiem esot bezcerīgi.

«Ir bijis tā, ka suņi atrodas kāpņu telpā un es netieku savā dzīvoklī. Lai arī dzīvnieki ir augumā mazi, zobi tiem taču ir,» par kaimiņienes rīcību ir sašutusi viena no iedzīvotājām.

Savukārt cita cenšas dzīvnieku saimnieci aizstāvēt - dažiem kaimiņiem esot «zobs» uz suņa īpašnieci, jo viņas iereibušie draugi mēdzot izdarīt zādzības un «piesienoties» apkārtējiem, tādēļ arī tiekot rakstīti iesniegumi policijā, lai atbrīvotos no neērtās nāburdzes. Suņu saimnieci «Ziņām» neizdevās satikt, vien no dzīvokļa bija dzirdamas suņu rejas.