ZZ.lv ARHĪVS

Noskaidroti Jelgavas sakoptākie objekti

Inga Karlinska

2007. gada 22. jūnijs 18:18

1174
Noskaidroti Jelgavas sakoptākie objekti

Apbalvošanai izvirzīti pilsētas sakoptāko objektu īpašnieki, kā arī vairāki sētnieki, kas īpaši rūpējušies par daudzdzīvokļu māju pagalmiem.

Konkursam bija pieteikti 30 objekti, kurus apsekojot tika izvirzīti labākie katrā no nominācijām. Par zaļāko loga, lodžijas, balkona noformējumu uzvaras laurus plūca dzīvojamā māja Bērzu ceļā 43.

Savukārt, vērtējot privātmājas dārzus, par sakoptāko tika atzīts dārzs Parka ielā 15. Tā īpašnieks saņēma galveno balvu - pļaujmašīnu. Konkursā 2.vietu dala dārzi Stadiona ielā 14, Ziediņu ceļā 3 un Izstādes ielā 2a, bet trešo vietu ieguva dārzs Lāčplēša ielā 22. Žūrijas atzinību izpelnījies arī augļudārzs Viršu ielā 32.

Jau tradicionāli nominācijā «Sakoptākais daudzdzīvokļu mājas pagalms» tiks vērtēts pilsētas sētnieku darbs. Par labākajiem atzīti četru māju pagalmu sakopēji - Natālija Borisova (I iecirknis), Marija Moisejeva (II iecirknis), Ludmila Ivanova (Pārlielupes iecirknis) un Valentīna Šustere (Helmaņa iela 2a). Šajā nominācijā žūrijas atzinību izpelnījušies arī Zvejnieku ielas 15.nama un Asteru ielas 14a daudzdzīvokļu māju pagalma apsaimniekotāji.

Par sakoptāko ielu atzītas Avotu ielas 12., 14., 16. un 21.mājas ar dārziem, bet nominācijā «Sakoptākais uzņēmums, iestāde, valsts vai pašvaldības iestāde» augstāko novērtējumu ieguva Jelgavas Pils parks, otrajā vietā - lielveikals «Elvi», pirmsskolas izglītības iestāde «Rotaļa» un Vasarassvētku draudze «Žēlastība», bet trešajā vietā ierindojās veikals «K - Rauta».

Vērtēšanas komisija pateicas Aptiekai Akadēmijas ielā 2, māju Zirgu ielā 30. un 40., Pūru ceļa 9., 23., 25., Satiksmes ielas 20., 2. līnijas 26c, Bebru ceļa 29a, 31., Lāču ielas 33., 33b, 33c, Platones ielas 15., Helmaņa ielas 2a, 3, Māras ielas 1. un Kadiķu ielas 1a apsaimniekotājiem un sakoptas dzīves telpas uzturētājiem.

Kopējais balvu fonds ir 4500 latu, un konkursa nomināciju uzvarētāji balvās iegūs dāvanu kartes no veikaliem «VIVO centrs» un «K - Rauta». Dāvanu karti izlozes kārtībā iegūs arī viens no sakoptāko objektu pieteicējiem.

Vērtēšanas komisija loceklis, Jelgavas pašvaldības Būvvaldes ainavu arhitekts Andrejs Lomakins atzīst: «Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieteikumu ir vairāk - cilvēki kļuvuši aktīvāki un iesaistās savas sētas un apkārtējās vides labiekārtošanā. Šis fakts ļoti priecē, taču arī komisija kļuvusi stingrāka un godalgotas vietas gūst tie apsaimniekotāji, kuri ir ieguldījuši lielāko darbu vides kopšanā.»