ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas futbolisti pārspēj «Multibanku»

Uldis Veilands

2007. gada 26. jūnijs 12:18

2999
Jelgavas futbolisti pārspēj «Multibanku»

Pirmsjāņu piektdienā Jelgavas futbolisti divreiz pārspēja «Multibanku» - vispirms «Daugavas» stadionā Rīgā U-10 vecuma grupas zēni izcīnīja «Multibankas» dāvāto kausu, bet pievakarē «Energoautomātikas» laukumā FK «Jelgava» vīru komanda «Traffic» pirmās līgas spēlē ar 3:1 pārspēja «Multibankas» pamata sastāvu.

Trenera Kaspara Tiltiņa vadītie U-10 vecuma grupas zēni 22.jūnijā «Daugavas» stadionā cīnījās par «Multibankas» dāvāto kausu. Tas nav pirmais FK «Viola» jaunās maiņas panākums šosezon, jo šī vecuma futbolisti, divu spēļu summā (1:0 un 0:0) pārspējot Tukuma vienaudžus, ieguva pirmo vietu Zemgales zonas turnīrā un tagad cīnīsies par visaugstākajām vietām Latvijas finālā.

Kā labs stimuls tālākajām spēlēm kalpos «Multibankas» kauss, ko Jāņu priekšvakarā ieguva Iļja Veļikanovs, Mārtiņš Pozņaks, Valts Vēvers, Reinis Ašmanis, Rihards Vinters, Gints Barons, Reinis Vīvuliņš, Klāvs Priedītis, Rendijs Levics, Maksims Konjušeks, Artūrs Kvante, Rināts Šaihulovs, Klāvs Košins, Denijs Romanovskis un Edgars Skorobogatovs.

Tā kā Jelgavas kluba galvenais treneris Dainis Kazakēvičs ar vēl vienu mūsu pilsētas jauniešu komandu tobrīd viesojās Ungārijā, K.Tiltiņam nācās uzņemties pilnu atbildību par «Traffic» līgas mača iznākumu. Uzdevums tika paveikts godam - līdzšinējie turnīra tabulas kaimiņi pārspēti ar 3:1. Jau spēles 14.minūtē Gints Freimanis veica lielisku izgājienu pa laukuma kreiso malu (tas šajā spēlē viņam nebija pirmais) un atklāja rezultātu jelgavnieku labā - 1:0. Pēc neilga brīža viņš rezultātu dubultoja, puspagriezienā gūdams otros vārtus. Daudz netrūka līdz «hettrikam», jo puslaika beigās pēc G.Freimaņa sitiena bumba trešo reizi nokļuva mājinieku vārtos, diemžēl tiesnesis Ādolfs Supe fiksēja aizmugures stāvokli.

Otrais puslaiks sākās ar «Multibankas» futbolista Denisa Kuzmicka noraidījumu (otrā dzeltenā kartīte), taču mājinieki neapmulsa un Artjoms Naruševičs 61.minutē samazināja rezultāta starpību - 2:1. Arī turpmākajās minūtēs jelgavnieku vārtsargam Aleksandram Čumakovam nācās krietni papūlēties, lai uz tablo saglabātu viesu komandas pārsvaru.

Pašās spēles beigās pēc mača varoņa G.Freimaņa piespēles Kirils Isakovs padarīja rezultātu jelgavniekiem tīkamāku - 3:1. FK «Jelgava» fanu pulciņš (kas regulāri seko komandas spēlei arī izbraukumos ar karogu, skaļām balsīm un citiem atribūtiem) varēja uzgavilēt.

Tagad Jelgavas futbolisti ar sešās spēlēs gūtajiem 10 punktiem «Traffic» pirmās līgas tabulā ieņem devīto vietu, bet jāņem vērā, ka citas vienības aizvadījušas dažas cīņas vairāk, tā kā reāli mūsu futbolistu potenciāls vērtējams augstāk. Trešdien pulksten 19 FK «Jelgava» atkal spēlēs Rīgā, šoreiz ar FSK «Daugava - 90», kas ar 17 punktiem ieņem ceturto vietu, bet atšķirībā no mūsu futbolistiem aizvadījuši jau desmit spēles.

Savā laukumā - pilsētas stadionā «Daugava» nākamā spēle sestdien, 30.jūnijā pulksten 18, kad pretinieks būs cita ar banku sfēru saistīta komanda - «Jaunība - Parex».