ZZ.lv ARHĪVS

Amatniecības vidusskolai - otrā vieta

Lauris Daukšte

2007. gada 26. jūnijs 12:50

1717
Amatniecības vidusskolai - otrā vieta

Jelgavas Amatniecības vidusskola (JAV) trešo reizi pēc kārtas izcīnījusi otro vietu apvienotā Zemgales un Kurzemes reģiona arodskolu rīkoto sacensību kopvērtējumā.

JAV audzēkņu Domes sporta sektora vadītājs Rolands Bartaševics informē, ka kauss par otro vietu paliks mācību iestādes īpašumā, jo tas izcīnīts trešo reizi pēc kārtas. JAV par punktiem cīnās Zemgales un Kurzemes apvienotajā reģionā, kura ieskaitē startē 16 mācību iestādes. Turklāt JAV ir nozīmēta par galveno skolu. Līdz ar to JAV direktore Zaiga Bensone un sporta organizators Imants Šillers ir AMI SK vadītāji šī reģiona jautājumos. Pirms tam mūsējie cīnījās ar Rīgas rajona skolām.

Sportisti, kas šogad deva vislielāko ieguldījumu atsevišķās sacensībās un kausa nosargāšanā, bija: Oskars Jarmolāvičus, Mārtiņš Beržuks, R.Bartaševics, Agnis Konovalovs, Indriķis Loginovs, Andrejs Kopilovs, Gints Kuļikauskis, Aļona Iņķe, Vita Tarabanova un Lauma Remerte.

No 12 programmā ietvertajiem sporta veidiem šajā mācību gadā skolas jauniešu izlasei vislabāk veicās vieglatlētikā, kur izcīnīta 3.vieta, šautriņu mešanā - 1.vieta, roku cīņā - 1.vieta, dambretē - 4.vieta, svaru bumbu celšanā - 2.vieta, svara stieņa spiešanā guļus - 3.vieta, krosā - 2.vieta. Savukārt jaunietes izcīnīja 1.vietu šautriņu mešanā un 4.vietu krosā.

Sarūgtinājums bija vienīgi skolas basketbolistiem, kuriem pietrūka pāris trāpīgu metienu, lai izkļūtu no apakšgrupas un cīnītos par medaļām. Nepaveicās arī futbolistiem, kam nepareizas un nekorektas vērtēšanas rezultātā bija liegta iespēja spēlēt finālā.

I.Šillers atzīst, ka misija beidzot ir izpildīta, jo kauss nosargāts. Tiesa, nav zināms, kas skolu sagaida nākamajā mācību gadā, jo šogad to absolvē daudz labu sportistu, sevišķi no topošo galdnieku vidus.