ZZ.lv ARHĪVS

Aizturēti Valgundes dedzinātāji

Inga Karlinska

2007. gada 27. jūnijs 11:45

1350
Aizturēti Valgundes dedzinātāji

Valgundes centra iedzīvotāji beidzot var uzelpot mierīgāk - policija aizturējusi piecus jauniešus, uz kuriem krīt aizdomas par septiņiem tīšas dedzināšanas gadījumiem. Divi no viņiem apcietināti.

No marta līdz jūnijam Valgundes novada centrā reģistrēti septiņi ugunsgrēki, kas jau sākotnēji šķita ļaunprātība. Iedzīvotāji, bažīdamies par savu drošību, sargāja īpašumus, uzraudzību veica arī policijas ekipāžas. Visbeidzot, veicot virkni kriminālprocesuālo un kriminālmeklēšanas darbību, likumsargiem izdevās aizturēt piecus vietējos iedzīvotājus.

Vecākais tikko pārkāpis 20 gadu slieksni, bet jaunākajam šogad nosvinēta 16.dzimšanas diena.Kā «Ziņas» informē Jelgavas Kārtības policijas biroja 2.nodaļas 2.iecirkņa vecākais inspektors Andris Zellis, diviem 1988. gadā dzimušajiem aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet pārējiem trim (dzimuši 1990., 1987. un 1991. gadā) - policijas uzraudzība.

Likumsargi noskaidrojuši, ka tīšas dedzināšanas izdarītas diennakts tumšajā laikā, izmantojot viegli uzliesmojošu šķidrumu. Savukārt «Ziņu» rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka jauniešu «izklaide» sākusies kā atriebība, bet pēc tam dedzināšanas process iepaticies.

Vislielākie zaudējumi - apmēram 100 tūkstoši latu - nodarīti Valgundes veikala saimniekiem, kuru īpašums tika nodedzināts Lieldienās. Daļu summas sedza apdrošināšanas kompānija, un veikals atkal darbojas. Viens no tā īpašniekiem Jānis Kalviņš cer pārējos zaudējumus atgūt no vainīgajiem.

«Bijām domājuši visu ko, taču nepieļāvām, ka dedzinātāji ir kaimiņi. Briesmīgi, ka tik tālu nonākusi mūsu sabiedrība,» piebilst J.Kalviņš.

Par dedzināšanu aizturētās personas iepriekš bijušas policijas redzeslokā saistībā ar zādzībām.Izmeklēšana šajā lietā turpinās, un nav izslēgta iespēja, ka saistībā ar dedzināšanām tiks aizturētas vēl dažas personas.