ZZ.lv ARHĪVS

Balsošanas iecirkņi jau atvērti

Edgars Sauka

2007. gada 27. jūnijs 15:12

451
Balsošanas iecirkņi jau atvērti

No trešdienas atvērti iecirkņi tautas nobalsošanai par vai pret Valsts prezidentes Vairas Vīķes - Freibergas apturētajiem valsts drošības likumu grozījumiem. Līdz referenduma sākumam iecirkņos varēs iepazīties ar likumu grozījumiem, kā arī pieteikties 7.jūlija balsošanai mājās un iepazīties ar apturētajiem grozījumiem Nacionālās drošības un Valsts drošības iestāžu likumos.

Jelgavā un rajonā iecirkņi atvērti ierastajās vietās, kurās tie parasti darbojas pašvaldību un Saeimas vēlēšanu laikā. Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa «Ziņām» uzsver, ka laikā līdz 7.jūlijam vēlēšanu iecirkņos balsot nevarēs, jo referendums, tāpat kā parlamenta vēlēšanas, notiek tikai vienu dienu. Līdz nobalsošanai tie būs atvērti četras stundas dienā, tajā skaitā brīvdienās. Darba laiks norādīts pie vēlēšanu iecirkņiem.

Lai pieteiktos balsošanai vēlētāja atrašanās vietā, jāuzraksta iesniegums, kas jānogādā tuvākajā vēlēšanu iecirknī. To var izdarīt jebkura vēlētāja uzticības persona, piemēram, sociālais darbinieks, radinieks, draugs, pastnieks vai kaimiņš. Iesniegumā jānorāda vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods un precīza adrese, kur jāierodas vēlēšanu komisijai. Vēlams norādīt arī ēkas ārdurvju kodu, ja tāds ir, un kontakttālruni. Iesniegumu var rakstīt brīvā formā. Pieteikties balsošanai savā atrašanās vietā drīkst arī aizdomās turētās, apsūdzētās un tiesājamās personas, kurām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.