ZZ.lv ARHĪVS

LLU remontu izmaksas var pārsniegt miljonu latu

Gaitis Grūtups

2007. gada 27. jūnijs 16:29

638
LLU remontu izmaksas var pārsniegt miljonu latu

Šovasar lielākie remonti pilī notiek pie iekšpagalma ziemeļu un dienvidu fasādēm, Lauksaimniecības un Pārtikas tehnoloģijas fakultāšu telpās.

«Ārpus pils svarīgākā ir kādreizējās studentu teātra ēkas pārbūve par biznesa inkubatoru, kas ietilps topošajā Pārlielupes Agrobiotehnoloģiju parkā, kā arī jumta nomaiņa Valdekas pilī un remontdarbi Tehniskajā un Ekonomikas fakultātē. Kopīgās darbu izmaksas šogad varētu pārsniegt vienu miljonu latu,» rezumē LLU direktors Andrejs Garančs.

Pēc pils ziemeļu un dienvidu fasāžu rekonstrukcijas, kuras izmaksas ir 170 tūkstoši latu, neatjaunota paliks vien fasādes rietumu daļa. To iecerēts paveikt nākamajā gadā. Pēc tam var sākties darbs pie ārējās fasādes, kas, jo īpaši austrumu pusē, kas pavērsta pret Rīgas ielu un izskatās diezgan noplukusi. Pils ekspluatācijas grupas vadītājs Valdis Āboliņš lēš, ka ar šādiem līdzekļiem pils ārējo fasāžu remonts varētu turpināties vēl astoņpadsmit gadus, kas viņaprāt ir neapmierinošs temps.

«Pa šo laiku jau būsim nonākuši pie tā, ka pilij vajadzēs atkal trīsdesmit tonnas cinkotā skārda jaunam jumtam, kas būs nolietojies, jo jau trešo gadu neatrodas nauda jumta nokrāsošanai,» piebilst V. Āboliņš.

Plašāk par šo tēmu lasiet piektdienas «Zemgales Ziņās».