ZZ.lv ARHĪVS

Bērnu ikdienu pārvērš priekā

Lāsma Antoneviča

2007. gada 28. jūnijs 15:46

706
Bērnu ikdienu pārvērš priekā

Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centrā jau otro nedēļu bērnu čalas skan jautrāk un bezbēdīgāk. Par to bez atlīdzības rūpējas trīs amerikāņu meitenes - Sintija, Džesika un Katija.

Brīdī, kad «Ziņas» viesojās Bērnu sociālās aprūpes centra jaunākajā grupiņā, mazie kopā ar amerikānietēm un viņu tulkiem gatavoja fotorāmīšus, kuros vēlāk ievietot savas smaidīgās sejiņas.

Brīvprātīgā Sintija Detveilere stāsta, ka divu nedēļa laikā ar jaunākajiem centra iemītniekiem veidoti dažādi darbiņi, spēlētas spēles un jauki pavadīts laiks. Savukārt vecākie bērni «jautrojušies», skatoties filmas, mēģinot ēst «pretīgas» lietas, izklaidējušies deju vakarā un karnevālā, bet meitenēm sarūpēts īpašs skaistumkopšanas brīdis.

«Šeit strādāt ir ļoti jauki,» atzīst Sintija, kura Latvijā ir pirmo reizi. Viņa teic atzinīgus vārdus par mūsu zemi un cilvēkiem, bet īpašs piedzīvojums viņai bijuši saulgriežu svētki. Ceļu uz Bērnu sociālās aprūpes centru brīvprātīgā atradusi caur bērnu un ģimeņu atbalsta biedrību «Bakners». «Esmu kristiete, man patīk kalpot cilvēkiem. Uztveru to kā misiju,» stāsta Sintija.

«Brīvprātīgo palīdzība ir ļoti jūtama un vajadzīga - bērniem tiek vairāk uzmanības nekā mēs spējam sniegt,» atzīst jaunākās grupas audzinātāja Daiga Valtere, aicinot arī pašmāju brīvprātīgos iesaistīties darbā ar bērniem. «Mums ir daudz talantīgu mūziķu un mākslinieku, kas varētu palīdzēt mazajiem sevi apliecināt,» ir pārliecināta D.Valtere.