ZZ.lv ARHĪVS

Izbūvē jaunu ielu

Linda Lindenbauma

2007. gada 28. jūnijs 17:28

712
Izbūvē jaunu ielu

Atmodas ielā pašlaik rit pamatīgi remontdarbi, jo posmā no Meiju līdz Ošu ceļam tiek tā rekonstruēta.

«Pabriesmīgi ir, kad visi ruļļi iet gar mājām. Apmetums jau krīt nost, un tā notiek visu šo laiku,» noteic Uģis Lastenieks, kuram gan tas ir diezgan vienaldzīgi, jo viņš drīzumā vairs šajā ielā nedzīvos.

Pašvaldības aģentūras «Pilsētsaimniecība» direktora vietnieks projektu realizācijas jautājumos Jānis Lange informē, ka ceļa remonts sākts 6.jūnijā, savukārt pabeigt to plānots augustā. Darbus veic SIA «Ceļu būvniecības sabiedrība «Igate»», un projekta kopējās izmaksas ir 284 866 lati.

Remontdarbu laikā tiks izbūvēta braucamā daļa, lai mazinātu kustību pa dzīvojamo māju pagalmiem, to pārvirzot uz Atmodas ielu. Jaunizbūvētā iela jelgavniekiem ļaus pārvietoties daudz ātrāk un ērtāk.

Posms šobrīd ierobežots ar ceļa zīmēm «Braukt aizliegts», taču jau šonedēļ viens transportlīdzeklis iegrima remontdarbu vietā. Lai to izvilktu, bija nepieciešama ugunsdzēsēju palīdzība.

Iedzīvotāju domas par notiekošo ir atšķirīgas. Priecīga par gaidāmajām pārmaiņām ir šīs ielas iedzīvotāja Līvija.

«Man remonts netraucē. Es ar velosipēdu izlavierēju starp bedrēm,» viņa skaidro un uzteic, ka strādnieki jau pirms astoņiem ir klāt un strādā vismaz līdz pulksten pieciem vakarā.

Ne tik sajūsmināta ir Sveta Midjankina - viņu uztrauc, vai strādnieki, braukājot gar vietējo iedzīvotāju mašīnām, nenodarīs bojājumus arī viņas transportam. Atmodas ielas iedzīvotāja nemaz nezina, kādi remontdarbi tiek veikti, un nevēlas, lai gar mājām palielinātos mašīnu plūsma.