ZZ.lv ARHĪVS

«Vestsaidas stāsts» atgriezīsies novembrī

Mārtiņš Zviedris

2007. gada 2. jūlijs 16:29

629
«Vestsaidas stāsts» atgriezīsies novembrī

Mūzikla «Vestsaidas stāsts» iestudētāji Latvijas skatītājiem rudenī piedāvās vēl astoņas izrādes, vēsta mūzikla producentkompānijas «BT 1 Music» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Dace Dambe.

Populārais Brodvejas mūzikls, ko pagājušajā sezonā latviski atveidoja pazīstami pašmāju aktieri un dziedātāji, Ķīpsalas hallē atkal būs skatāms no 10. līdz 18. novembrim. No jūnijā Ķīpsalas halles un «Biļešu servisa» kasēs sākta biļešu iepriekšpārdošana.

Pēc mūzikla producenta Viestura Tīles teiktā, uz atkārtotu mūzikla izrādīšanu rīkotājus iedrošinājis «lielais skatītāju skaits un cildinošās atsauksmes no daudzu kritiķu, nozares profesionāļu un skatītāju puses». Plānots, ka novembrī «Vestsaidas stāstu» varēs noskatīties 24 tūkstoši cilvēku.

Pagājušajā sezonā šo iespēju izmantoja 31 542 cilvēki, bet pēc izrādēm veiktā socioloģiskā aptauja atklāja, ka mūziklu nepaguva apmeklēt, taču to vēlētos redzēt vēl 69 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Rīgā skatāmā iestudējuma režisors ir igaunis Ivo Ēnsalu, muzikālais vadītājs un diriģents - Normunds Vaicis, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks. Leonarda Bernstaina mūziku spēlē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, izrādē piedalās profesionāla dejotāju grupa.

Klasiskais amerikāņu mūzikls «Vestsaidas stāsts» ir viens no populārākajiem sava žanra paraugiem pasaulē. Pirmizrādi Ņujorkā tas piedzīvoja 1957. gadā.

Sižets vēsta par divām jauniešu bandām, kas cīnās par ietekmi kādā nabadzīgā Ņujorkas nomalē, un mīlestību starp jauniešiem no naidīgajām nometnēm.

Kā «Ziņas» jau rakstīja, veiksmīga dalība mūziklā izvērtās jelgavniekam - jaunajam dziedātājam Jurim Vizbulim, kas spēlē vienu no agresīvākajiem savas bandas dalībniekiem - Lecīgo - un kam divās izrādes pārliecinoši izdevās aizstāt Tonija tēlotāju Artūru Skrastiņu.