ZZ.lv ARHĪVS

Pārrauj ūdensvadu un appludina dārzu

Edgars Kupčs

2007. gada 2. jūlijs 16:40

970
Pārrauj ūdensvadu un appludina dārzu

Izbūvējot kanalizāciju un ūdensvadu Lielupes un daļā Robežu ielas, projekta īstenotājai firmai «Kompleksa objektu projektu administrēšana» pēc mēnesi ilga darba pirmdien pēcpusdienā radās ķibele - ar ekskavatora kausu pārraujot nenoslēgtu ūdensvadu, uz vairākām stundām pilnībā tika appludināts kādas privātmājas dārzs.

«Viss dārzs pludoja stundas laikā! Tā kā aizvien dzeramo ūdeni ņemam no četrgrodu akas, ar papēdi izmisumā dzinām vadziņas un zemāko dārza galu, lai netīrais šķidrums nesabojātu akas saturu,» sašutusi «Ziņām» pirmdien pirms pulksten 16 sacīja Zina Smilga, Kalnciema ceļa 71.mājas īpašniece.

Viņu izbrīna, kā profesionāla firma plāno savu darbu, ja sāk rakšanu vietā, kur iepriekš nav noslēgts zem ielas jau esošais ūdensvads.

Privātmājas saimniekiem nācās noraudzīties, kā nepilnas stundas laikā applūst viss viņu dārzs un ūdens līmenis paceļas pat 15 centimetru augstumā. Kanalizācijas aka un garāža pietecēja pilna ar ūdeni, līdz ar to mitrumā kādu laiku atradīsies arī saimniecības telpā izvietotās mantas.

«Neesmu pārliecināta, ka caur pamatiem šķidrums nav iekļuvis arī ēkā zem istabu grīdām,» pauž Zinas kundze, piebilstot, ka sešdesmitajos gados celtā ēka nav pirmā svaiguma, turklāt atrodas zemā vietā.

Mājas īpašnieci mierina SIA «Kompleksa objektu projektu administrēšana» būvdarbu vadītāja palīgs Jānis Rozītis: «Ja jau lietus laikā nekāda skāde grīdām nav notikusi, arī šoreiz viss mitrums pazudīs.»Tehniku, kas izsūknētu piepildīto kanalizācijas bedri, viņš sola tikai nākamajā pirmdienā.

Lai gan «Ziņas» novēroja, ka brigādē strādā pārsvarā jauni puiši, būvdarbu vadītāja palīgs skaidro - ķibele neesot bijusi paredzama. Daļa Kalnciema ceļa savrupmāju īpašnieku pieslēgušies centralizētajai pilsētas ūdensapgādes sistēmai, bet pagriezienā uz Lielupes ielu ūdensvada atzaram vajadzējis būt slēgtam, jo šajā ielā līdz šim visi ūdeni gādā saviem spēkiem.

«Tā ir mūsu neuzmanība, taču firma ir gatava nebūšanas likvidēt,» gatavību vienoties ar Kalnciema ceļa 71.mājas saimnieci pauž J.Rozītis.

Kopumā ārējā ūdensvada un sadzīves kanalizācijas izbūve noritot pēc paredzētā plāna. Tas paredz, ka darbi jābeidz nākamās nedēļas otrajā pusē.