ZZ.lv ARHĪVS

Zemnieki apgūst darbu ar moderno tehniku

Edgars Kupčs

2007. gada 3. jūlijs 15:36

841
Zemnieki apgūst darbu ar moderno tehniku

«Saimniecību darbinieki ir augsti motivēti mācīties,» tā secinājusi biedrība «Zemnieku saeima», kas pirms ražas novākšanas rīko izbraukuma seminārus kombainieriem, lai zemniekiem dotu iespēju gūt teorētiskās un praktiskās zināšanas darbā ar moderno lauksaimniecības tehniku.

Šādas apmācības ir nepieciešamas, jo zemnieki pēdējos gados iegādājušies daudz jaunas, sarežģītas un dārgas tehnikas.

«Lai to pareizi izmantotu, ar agrāk iegūtajām zināšanām un iemaņām vairs nepietiek,» atzīst projekta vadītājs Ingmārs Sniedze.

Arī valsts piedāvātā izglītība nedod iespēju laukos nodarbinātajiem apgūt nepieciešamās iemaņas, jo vienīgajām trim mācību iestādēm, kur var apgūt lauksaimniecības tehnikas mehāniķa arodu, trūkst jaunas lauksaimniecības tehnikas. Lai veicinātu jauniešu profesionālo izglītošanos, Zemkopības ministrija (ZM) papildu valsts stipendijai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem nodrošina ikmēneša finansiālo atbalstu 35 latu apmērā. Taču, kā «Ziņām» uzsver ZM Preses nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece, ministrija atbildīga tikai par Latvijas Lauksaimniecības universitātes tehnisko bāzi, jo arodskolas un tehnikumi nodoti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārraudzībā.

Raksta turpinājumu lasiet trešdienas, 4.jūlija «Zemgales Ziņās».