ZZ.lv ARHĪVS

Aizvadīts baltkrievu kultūrai veltīts pasākums

Gaitis Grūtups

2007. gada 20. jūlijs 15:00

937
Aizvadīts baltkrievu kultūrai veltīts pasākums

Šajās dienās pirmo reizi noorganizēts plašāks sarīkojums, kas veltīts literatūras klasiķu un baltkrievu literārās valodas pamatlicēju Jankas Kupalas un Jakuba Kolasa 125 gadu jubilejai, kas tiek atzīmēta visā pasaulē, kur vien darbīga ir kaimiņtautas diaspora.

Jelgavā baltkrievu kultūras biedrību «Ļanok» dibināja seši cilvēki, tagad organizācijas biedru skaits jau pārsniedz četrdesmit.

Baltkrievu diena Sabiedrības integrācijas centrā ritēja sirsnīgā gaisotnē. Jelgavnieču vokālais ansamblis, ko pavadīja akordeonisti Sergejs Savičs un Vladimirs Aļeksejevs, izpildīja dziesmas ar literatūras klasiķu vārdiem. Ar ieskatu J.Kupalas daiļradē uzstājās viens no biedrības dibinātajiem Vasilijs Staraņņiks, bet prezentāciju par biedrību ar attēliem un dziesmām bija sagatavojusi Jana Grīsle. Pasākumā tika gatavoti un nogaršoti arī baltkrievu nacionālie ēdieni.

Uz sarīkojumu bija ieradušies arī citu kultūras biedrību dalībnieki, pārstāvji no Baltkrievijas vēstniecības Latvijā un pilsētas Domes. «Ļanok» vadītāja Jeļena Grīsle pastāstīja, ka vēstniecība vienmēr atbalsta biedrību ar grāmatām un filmām. Biedrība ir pateicīga arī Domei, kas atbalstījusi dažādas ieceres, tostarp piecu baltkrievu tautastērpu iegādi.

Pēc veiksmīgi izdevušās kultūras dienas biedrībai radusies iecere sadarbībā ar pilsētas skolām rudenī rīkot Baltkrievu kultūras nedēļu. Jauni interesenti, kas vēlas iesaistīties organizācijas aktivitātēs, aicināti pieteikties Jelgavas pašvaldības Sabiedrības integrācijas centrā.