ZZ.lv ARHĪVS

Gaidot draudzes jubileju

Gaitis Grūtups

2007. gada 20. jūlijs 17:25

921
Gaidot draudzes jubileju

Svētdien, 22.jūlijā, pēc dievkalpojuma Svētās Annas baznīcā notiks draudzes jubilejas svinības - pirms 434 gadiem (1573.gadā) Jelgavai tika piešķirtas pilsētas tiesības. Vēstures avotos parādās droši datējami fakti par Sv.Annas evaņģēliski luteriskās baznīcas un draudzes pastāvēšanu Kurzemes un Zemgales hercogistes galvaspilsētā Jelgavā.

Svētkiem pamatīgi gatavojas svētdienas skolas audzēkņi un viņu draugi, kas vasaras studijā «Prieks ar Jēzu» šonedēļ kļuva par «tuksneša detektīviem», baznīcas dārzā meklējot apslēptus dārgumus.

Pirmajā dienā uzieta lāde ar 1825.gadā izdotu Bībeli, no kuras katru dienu tika ņemts pa vienam pantam, ko iemācījās vasaras studijas audzēkņi.

Taču, kā piebilda svētdienas skolas vadītāja Sanita Rēdmane, svarīgākais atradums ir Dieva mīlestība, ko bērni centās izprast gan rotaļājoties, gan zīmējot un strādājot savās darba burtnīcās.

Mācības studijā noritēja trīs vecuma grupās - «Skudriņās», kas jaunākā un skaitliski vislielākā, varēja darboties tie, kam šogad paliek pieci gadi, vecākajā grupā - padsmitnieki. Priekšnesumam draudzes jubilejas svinībās baznīcas dārzā sagatavoti dzejoļi, dziesmas, kā arī lasījumi no prāvesta Alfona Vecmaņa (draudzē kalpoja no 1957. līdz 1987.gadam) pierakstiem.

Puse no četrdesmit vasaras studijas dalībniekiem ir svētdienas skolas audzēkņi, daļa bērnu nāk no ģimenēm, kas līdz šim draudzes dzīvē nav piedalījušās. Vasaras studiju jau vairākus gadus finansiāli atbalsta Jelgavas sadraudzības pilsētas Nakas luterāņu draudze no Zviedrijas un pilsētas pašvaldība.