ZZ.lv ARHĪVS

Fotogalerija: Roka klasika Lielupes pļavā

Armands Jēgermanis

2007. gada 22. jūlijs 12:22

1013
Fotogalerija: Roka klasika Lielupes pļavā

Sestdien par godu savai velna duča jubilejai pilsētniekiem skanīgus svētkus sarūpēja viens no valstī pazīstamākajiem logu un stikla konstrukciju izgatavošanas un montāžas uzņēmumiem «Montāžnieks D».

Pa dienu pļavā pie Lielupes pretī Jelgavas pilij svētku apmeklētājus izklaidēja atraktīvais meiteņu saksofonu kvartets «n[ex]t», tautā iecienīti aktieri un citi skatuves mākslinieki.

Pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, vakarpusē atsevišķiem jelgavniekiem un pilsētas viesiem bija iespēja aplūkot pilsētu no gaisa balona groza, savukārt līdz ar krēslas iestāšanos stafeti pārņēma un atmosfēru ar caururbjošiem ģitāru akordiem piepildīja vairākas Latvijas un Lietuvas rokmūzikas vienības.

Skatītājus priecēja vairākas pieminēšanas vērtas «rozīnītes». Ja par latviešu roka veterāniem «Opus Pro» un viņu ierasti izcilo sniegumu vietējai auditorijai viss ir puslīdz zināms, tad, domājams, īsts atklājums bija brāļu lietuviešu grupas «Aces of Paradise» un «Project AC/DC», kas publiku izklaidē ar profesionāli izpildītām pasaulslaveno grupu «Kiss» un AC/DC dziesmu interpretācijām, savos priekšnesumos cenšoties līdzināties zvaigznēm ne vien ar skaņu un spēlēšanas stilu, bet arī vizuāli.

Neskatoties uz brīžiem ne īpaši kvalitatīvo apskaņošanu, jādomā, tie, kas pasākumu apmeklēja, nebija vīlušies. Par to liecināja arī auditorijas itin pozitīvais noskaņojums.