ZZ.lv ARHĪVS

Gross uzvar arī Karlshamā

Lauris Daukšte

2007. gada 23. jūlijs 13:52

1334
Gross uzvar arī Karlshamā

Jelgavnieks Uģis Gross triumfējis arī trešajā Eiropas kausa izcīņas posmā ūdens motosporta F 2000 klasē.

Zviedrijas pilsētā Karlshamā notikušajās sacensībās piedalījās 16 piloti. U.Gross bija ātrākais jau pirmajā sprinta posmā, taču otrajā viņam garām tika vienīgi Uvis Slakteris. Izšķirošajā braucienā jelgavnieks nezaudēja koncentrēšanos un kļuva par posma uzvarētāju. Trešajā vietā finišēja norvēģiete Marita Strēmeja, bet aiz viņas palika U.Slaktera komandas biedrs Genādijs Tučkovs.

Pēc trīs sacensību posmiem jelgavnieks ir kopvērtējuma līderis, bet U.Slakteris pakāpies uz otro pozīciju. Uģis savu tuvāko konkurentu apsteidz par 22 punktiem. Pirmo trijnieku noslēdz Somijas sportists Olle Martins.

«Sacensības bija smagas. Laivu radītos viļņus ūdenstilpnes betona krasti atsita atpakaļ trasē, tādējādi sarežģījot braukšanu. Tomēr Latvijas braucējiem tā nebija problēma. Trīs latvieši labāko četriniekā - tas ir fantastisks sasniegums,» izsakās Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Agris Kalnciems.

«Man jau sacensības šādos apstākļos patīk,» federācijas mājas lapā ir lakonisks pats U.Gross.Līdz sacensību noslēgumam atlikuši trīs posmi.