ZZ.lv ARHĪVS

Magadanieši ciemojas draudzīgajā Jelgavā

Gaitis Grūtups

2007. gada 24. jūlijs 08:03

582
Magadanieši ciemojas draudzīgajā Jelgavā

Pamatojoties uz pērn augustā noslēgto Magadanas un Jelgavas draudzības līgumu, pie mums viesojas Magadanas Domes pārstāvju delegācija, ko vada tās priekšsēdētājs Andrejs Popovs.

Jau otro reizi uz Jelgavu atbraucis biedrības «Kolima - Baltija» priekšsēdētājs Andrejs Ozols, kas šoreiz ieradies kopā ar Magadanas administrācijas pārstāvjiem. «Ziņām» viņš pavēstīja, ka delegācijas vizītes mērķis ir tuvāk iepazīt Magadanai draudzīgo Jelgavu, lai varētu konkrēti noskaidrot sadarbības iespējas.

Runājot par latviešu iespējamo atgriešanos tēvzemē, A.Ozols minēja, ka biedrībā interesi izraisījis Latvijas Lauksaimniecības universitātes aicinājums Krievijas latviešu jauniešiem braukt studēt uz Jelgavu. Jau vairākus gadus LLU ziņojusi, ka pieņemtu budžeta grupā jebkurā studiju programmā divas šādas personas. Šogad tādu studētgribētāju Magadanā nav, bet nākamgad viens puisis gan varētu būt.

Magadanas delegācijas programmā pirmdien bija tikšanās ar Jelgavas Domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, vairāku pilsētas kultūras un izglītības iestāžu, kā arī Jelgavas Pašvaldības policijas un Jelgavas Latviešu biedrības apmeklējums.

Otrdien viesi dosies uz Jelgavas Mašīnbūves rūpnīcu, Zemgales Tehnoloģisko parku, SIA «Signum», kā arī pašvaldības aģentūru «Pilsētsaimniecība».