ZZ.lv ARHĪVS

Ūdens regate Nākotnē

Maija Laizāne

2007. gada 25. jūlijs 07:22

1725
Ūdens regate Nākotnē

Irties pāri dīķim gumijas laivā, uz piepūstas riepas vai peldus, spēlēt volejbolu, būvēt smilšu pilis vai meklēt labākās makšķerēšanas vietas krastmalā - šādas un līdzīgas sacensības lieliem un maziem tika piedāvātas Glūdas pagasta centrā, Nākotnes ciematā.

Realizējot lauku partnerības «Lielupe» atbalstīto projektu, pasākumu kopā ar palīgiem tiesnešiem sarīkoja sporta organizatore Mārīte Pabērza.

«Savulaik šādas sacensības Nākotnē bija katru gadu, bet pērn dažādu apstākļu dēļ tās neizdevās sarīkot, varbūt arī tāpēc šoreiz apmeklētība nav tik liela,» sprieda turpat līdzās volejbola laukumiem sastaptā Glūdas pagasta priekšsēdētāja Lauma Kalvāne, gan paužot prieku, ka tradīciju izdevies atdzīvināt. Lai nu kā, savi septiņi desmiti interesentu bija sanākuši, tostarp arī vairāki dalībnieki no kaimiņu pagastiem Līvbērzes un Jaunbērzes.

Laivas vilkšanā pāri dīķim uzvarēja brāļi Kalderavski - Ģirts jaunākajā un Jānis vecākajā grupā. Airēšana gumijas laivā no jaunākās grupas puišiem ātrāk un veiklāk padevās Artjomam Zeļenovam un Grigorijam Gilim no Jaunbērzes, bet vecākajā un jauktajā grupā pie uzvarētāju diplomiem tika mājinieki - Artis Pabērzs/Andris Plinte, Ketija Tomsone-Plinte/Andris Plinte.

Spēku un izveicību prasīja nokļūšana pāri dīķim un atpakaļ uz piepūstas riepas kameras. Te arī uzvarēja Ketija ar Andri un Grigorijs kopā ar Gati Šneideru. Turklāt Grigorijs savu izturību vēlreiz apliecināja, uzvarot arī jaunākajā grupā triatlonā (vecākajā grupā diploms un medaļa mājiniekam Aināram Plutovam).

Pludmales volejbolā astoņu komandu turnīru pirmajā vietā noslēdza «XXL» (Artis Pabērzs/Sandis Vilipsons). No diviem makšķerētājiem lielāko lomu uzrādīja Andris Naudiņš, atstādams otrajā vietā Laimoni Lapiņu. Ģimeņu stafetē izcēlās Vērzas - Smaida, Agris un Ainārs kopā ar radu zēnu Lenardu.

Balvas tika arī pa vecuma grupām vērtētajiem skaistāko smilšu piļu cēlājiem: pirmo vietu žūrija piešķīra Aināram un Artūram Kolkovskiem, Dagnijai Urbanovičai un vecākās grupas trijotnei - Evijai un Denisam Matjuhiem un Anastasijai Leščinskai.

Nākamās plašākās sacensības būs 25. augustā, kad Nākotnē gaida strītbola un velobraukšanas entuziastus.