ZZ.lv ARHĪVS

Numuri kļūst drošāki pret viltošanu

Armands Jēgermanis

2007. gada 25. jūlijs 15:37

3502
Numuri kļūst drošāki pret viltošanu

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ieviesusi papildus aizsardzības elementu transportlīdzekļu valsts numuru zīmju pasargāšanai pret iespējamiem viltojumiem, «Ziņas» informēja CSDD Sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte.

Turpmāk visas CSDD izdotās numura zīmes caurvīs hologrāfiski iestrādātas horizontālas viļņveida līnijas, kas vizuāli rada viegli telpisku efektu. Papildus aizsardzības elementa ieviešana nav sadārdzinājusi numura zīmju cenu.

CSDD uzsver, ka galvenais iemesls jaunā elementa ieviešanai ir tieši papildus nodrošināšanās pret viltojumiem. Lai arī valstī transporta līdzekļu numuru zīmju viltošana nav izplatītākais noziegumu veids, laiku pa laikam uz tehnisko apskati tiek vesti transportlīdzekļi ar viltotām numuru zīmēm. Gadās, ka pēc numura zīmes nozaudēšanas autoīpašnieks, nevēloties šķirties no iemīļotā numura, nolemj aizstāt nozaudēto vai nozagto numurzīmi ar viltojumu. Tomēr tiek piemirsts, ka par šādu rīcību draud kriminālatbildība.

Savukārt Jelgavas Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Saulvedis Šalājevs pavēstīja, ka mūsu pilsētā numuru viltošanas problēma nav aktuāla, un vismaz pēdējo gadu laikā nav konstatēts neviens šāds gadījums.

Jāatgādina, ka pilnveidotais numurzīmju modelis nerada iemeslu līdz šim izdoto numura zīmju nomaiņai. Dalībai ceļu satiksmē gan Latvijā, gan citur pasaulē joprojām ir derīgas gan numurzīmes ar Latvijas valsts, gan ar ES karogu.