ZZ.lv ARHĪVS

Uzvaras parkā klāj bruģi

Lāsma Antoneviča

2007. gada 25. jūlijs 17:43

690
Uzvaras parkā klāj bruģi

Aktīvi norit Uzvara parka rekonstrukcijas III kārtā paredzētie būvdarbi. Ģenerāluzņēmēja SIA «Kulk» darbinieki gandrīz beiguši pirmā laukuma bruģēšanu. Saskaņā ar līgumu, labiekārtošanas projektu plānots īstenot līdz septembra sākumam.

SIA «Kulk» ražošanas direktors Artūrs Ošenieks stāsta, ka paralēli bruģa ieklāšanai Uzvaras parkā notiek arī taciņu un laukumu izbūve. Paredzēts arī betonēt atbalsta sienas un ievilkt kabeļus.

«Darbi notiek saskaņā ar līgumu. Arī strādnieki projektā piesaistīti tik daudz, lai varētu iekļauties termiņos,» viņš teic, kā vienīgo iespējamo kavēkli iecerētā izpildei minot sliktos laika apstākļus.

«Ziņas» jau rakstīja, ka Uzvaras parka labiekārtošana, sākot no skiču projektiem līdz rekonstrukcijai, ilgst jau vairākus gadus. Pirmajā kārtā tā teritorijā ierīkota saimnieciskā un lietus ūdens kanalizācija.

Aģentūras «Pilsētsaimniecība» direktora vietnieks projektu realizācijas jautājumos Jānis Lange atgādina, ka šogad plānots izbūvēt celiņus, ierīkot soliņus, apgaismojumu, apzaļumot teritoriju, uzstādīt atkritumu urnas un ceļa zīmes, bet gar Lapskalna ielu ierīkot norobežojošo barjeru. Parkam paredzēts aplikt žogu, plānots arī ierīkot divus laukumus automašīnu stāvvietām un tualeti.

Topošā atpūtas un kultūras pasākumu norises vieta vienlaikus varēs pulcēt 1400 cilvēku. Šogad darbiem bija plānots iztērēt 742 tūkstošus latu, taču līgums noslēgts par mazāku summu - 712 273 latiem.