ZZ.lv ARHĪVS

Kristens – otrais Eiropā

Maija Laizāne

2007. gada 26. jūlijs 07:31

1046
Kristens – otrais Eiropā

Francijas pilsētā Romanšā notikušajā Eiropas čempionātā BMX Jelgavas kluba «Mītavas kumeļi» sportists Kristens Krīgers izcīnījis otro vietu.

Romanšā, kur ar 11. un 12.kārtu noslēdzās BMX Eiropas čempionāts elites un junioru klasēm, divu dienu sacensībās līdztekus noskaidroja arī Eiropas labākos braucējus jaunākajās vecuma grupās.

Kā informē Jelgavas kluba vadītājs Aivars Balbeks, «Mītavas kumeļus» vienpadsmitgadnieku konkurencē pārstāvēja Kristens, bet starp desmitgadīgajiem - pagājušā gada Eiropas un pasaules čempions Reits Elnionis.

Reits šoreiz diemžēl pusfinālā piedzīvoja kritienu un tālāk netika. Toties pērnā gada pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējs Kristens iekļuva finālā un izcīnīja otro lielāko kausu.

Elites konkurencē startēja Uldis Balbeks. No čempionāta 12 kārtām viņš piedalījies 10, un augstākais sasniegums šosezon bijusi iekļūšana astotās kārtas pusfinālā. Noslēguma kārtā palikdams astotdaļfinālā, jelgavnieks kopvērtējumā starp vairāk nekā simts dalībniekiem ierindojies ap vidu - 50. pozīcijā.